Bledo izdanje Crvenke

Fudbaleri Crvenke poraženi su na gostovanju u Kulpinu od prvog tima somborskog područja. Milenko Babić je bio strelac utešnog gola za goste. Nakon ovog neuspeha „pali“ su na pretposlednje mesto na tabeli i do kraja šampionata predstoji im grčevita borba za opstanak. Lipar je u veoma neizvesnom duelu slavio nad fenjerašem iz Nove Gajdobre, koji je možemo slobodno reći nezasluženo poražen. Gosti su poveli već u 1. minutu meča pogotkom Jovana Bajca. Imali su gosti tokom prvog poluvremena još dve tri izgledne prilike za postizanje gola, ali su bili neprecizni. Nastavak donosi preokret. Izjednačenje je stiglo u 62. minutu. Šegan je odlično šutirao, golman gostiju Rajšp odbranio, na loptu je natrčao Marčetić i smestio u mrežu. Osam minuta kasnije Nešković je nespretno intervenisao i pogodio sopstvenu mrežu za vođstvo domaćeg tima. Samo dva minuta kasnije Šegan je odlično izveo „slobodnjak“ sa ivice kaznenog prostora za 3:1. Dva minuta pre isteka regularnog dela Bakmaz postiže drugi gol za goste za konačnih 3:2.  Jesenji prvak iz Paraga „petardom“ je ispratio ekipu Borca iz Obrovca, dok je najviše golova, ali i kartona viđeno u Karavukovu, gde je domaći Polet poražen od ekipe Rusina sa 3:5, iako je na poluvremenu domaćin imao dva gola prednosti (3:1). Treba napomenuti i da su domaćini utakmicu završili sa tri igrača manje, a gosti sa jednim. Da podsetimo, jedini somborski predstavnik u ovom rangu u subotu je savladao BSK. Rezultati kola:   Lipar – Soko 3:2 (Izveštaj), Kulpin – Crvenka 5:1 (Izveštaj), Budućnost (G) – Budućnost (M) 2:0 (Izveštaj), Polet – Rusin 3:5 (Izveštaj), Budućnost (P) – Borac 46 – 5:0 (Izveštaj), Kula – ČSK 3:0 (Izveštaj).

Tabela: Kulpin 44, Budućnost (G) 42, Budućnost (P) 41, Radnički 1918 – 36, Borac 46 – 31, Žak 31, Lipar 24, Budućnost (M) 23, Krila Krajine 22, BSK 22, Rusin 18, ČSK 18, Polet 18, Kula 16, Crvenka 15, Soko 3.

Parovi narednog (19) kola: Kula – Žak, ČSK – Budućnost (P), Borac 46 – Polet, Rusin – Budućnost (G), Budućnost (M) – Kulpin, Crvenka – Lipar, Soko – Radnički 1918, Krila Krajine – BSK.