Rukometaši/ce bez bodova

Somborski predstavnici u drugom rukometnog rangu Vojvodine pretrpeli su nove poraze. Rukomataši Dalmatinaca poraženi su na gostovanju u Crepaji od istoimene ekipe, dok je Graničar izgubio u Zrenjaninu. Riđičanci su tokom čitavog susreta vijali rezultat. Domaći su već nakon deset minuta imali +5, ali su gosti iz Riđice do odlaska na odmor smanjili zaostatak na minus dva (19:17). Tokom drugog dela viđena je izjednačena igra oba tima. Poslednjih dvadesetak minuta igralo se gol za gol, ali ipak su u finišu meča domaći bili za nijansu koncentrisaniji, te su uz puno sreće stigli do pobede. U pobedničnom timu istakli su se kapiten Dušan Cvetanovski i Nemanja Radenković sa po 11 pogodaka. Na drugoj strani goste je u igri držao Strahinja Ležajić koji je dvanaest puta zatresao mrežu domaćeg golmana. Gakovčani su loše otvorili susret u Zrenjaninu. Na polovini provog dela imali su zasotatak od šest golova (7:1). U nastavku meča su se stabilizovali, međutim zaostatak nisu uspeli nadoknaditi. U dresu Graničara odskočio je kapiten Branko Garajski sa deset pogodaka. Narednog vikenda u Gakovu gostuje drugoplasirani ŽSK 1955 iz Žablja, dok će Dalmatinac ugostiti šestoplasiranu Rumu. Rukometašice Ravangrada pretrpele su novi „debakl“. Somborski tim ubedljivo je poražen na domaćem parketu od ekipe Rume. Domaće igračice su se koliko – toliko držale do trećine utakmice. Gošće su poslednjih osam minuta prvog dela zatvorile serijom 11:1 čime su prelomile susret. U nastavku igre su rutinskom igrom meč privele kraju. U poraženom timu Anja Trifunović je bila najefikasnija sa osam pogodaka, dok je Milica Cvetković dala tri manje. Na drugoj strani istakla se Mila Avramović sa 11 golova. U narednom kolu Ravangrad gostuje u Feketiću gde će odmeriti snage sa domaćim Jadranom. Oba tima imaju identičan učinak u prethodnih 14 mečeva. Somborke su prvi meč sezone dobile sa 29:23.

Izveštaji:

Crepaja – Dalmatinac 34:32 (19:17)

Sedmerci: 2/2 (Crepaja). 4/6 (Dalmatinac).

Isključenja:  10 minuta (Crepaja). 10 minuta (Dalmatinac).

Crepaja: Pešić, Georgijevski, Petrović, Avramov, Gajić 2, Bugarčić 4, Cvetanovski 11, Radenković 11, Batnoga 3, Ostojić 3, Marjonc.

Dalmatinac: Dragić, Ležajić 12, Graovac 8, Končarević, Gajin 4, Macura 1, Vulinović, Komazec 2, Rikalo 5.

Zrenjanin – Graničar 32:26 (15:8)

Sedmerci: 4/6 (Zrenjanin). 5/7 (Graničar).

Isključenja: 12 minuta (Zrenjanin). 14 minuta (Graničar).

Zrenjanin: Radišić, Davidovac, Grujić, Kečkeš, Čobanov, Stojanović, Kovačević, Stojšin, Paun, Mišić, Vrbaški, Petrović, Đurišić, Stoiljkovski, Vojnović, Borjanović,

Graničar: Stokuća, Despot Domić, Jović, Pupovac, Garajski, Petrović, Šnaderbek, Terzić, S. Marković, M. Marković.

Ravangrad – Ruma 17:34 (9:21)

Sedmerci: 1/3 (Ravangrad). 4/4 (Ruma).

Isključenja: 6 minuta (Ravangrad). 4 minuta (Ruma).

Ravangrad: Josipović, Vajsenburger, Demir 1, Trifunović 8, Bošnjak, Cvetković 5, Ćirić 2, Obradović, N. Dokmanov 1.

Ruma: Marčetić, Srdanović 2, Savić, Bukmirić 7, Mitić 6, Avramović 11, Đokić 1, Stojanac 1, Tabak 1, Vukmirić 5, Zmijanjac, Popović.