Tri gola Kristine Liščević protiv Kameruna

Rukometašice Srbije nakon meča sa Kamerunom - slika preuzeta sa sajta Rukometnog saveza Srbije

Rukometašice Srbije su ostvarile još jednu pobedu na Svetskom prvenstvu. Srpkinje su i u utakmici drugog kola B grupe bile ubedljive protiv Kameruna 43:18 (19:9). Na taj način su izabranice Uroša Bregara obezbedile plasman u narednu fazu takmičenja. Sledeći rival Srbije je reprezentacija Rusije, finalista Olimpijskih igra u Tokiju, sa kojom će se Srbija boriti za prvo mesto u grupi B, s obzirom na to da su dve selekcije bile bolje i od Kameruna i od Poljske u dosadašnjem toku takmičenja. Srbija je opravdala ulogu favorita i nakon Poljske savladala selekciju Kameruna. Izuzev perioda od 5. do 10. minuta utakmice kada je Kamerun nakon nekoliko uspešnih napada uspeo da od 0:3 dođe do izjednačenja 4:4, protivnik Srbije nije mnogo pokazao u nastavku utakmice. Srbija se razigrala i potpunom dominacijom na terenu nizala je golove i do dvocifrene prednosti stigla minut pre kraja prvog poluvremena. Deset minuta je bilo potrebno selekciji Kameruna da postigne prvi gol u drugom poluvremenu, a do tog trenutka Srbija je postigla već šest za 16 golova prednosti. Selektor Uroš Bregar je bio u prilici da vrši brojne rotacije i da pruži priliku za igru svim devojkama koje su bile na klupi i koristio šansu da pojedine igračice odmori, a drugima da pruži šansu i uigrava ih za naredne susrete. Golgeterski raspoložena i razigrana ekipa Srbije nije smanjivala tempo, pa su postavile krajnji rezultat od 43:18. Najefikasnije u ekipi Srbije bile su Marija Agbaba sa 7 i Jelena Agbaba sa 6 postignutih golova. Za igrača utakmice proglašena je Aleksandra Stamenić. Srbija će preostalu takmicu u okviru grupe B igrati u utorak, 7. decembra od 20:30 časova protiv selekcije Rusije, koja kao i Srbija u dosadašnjem toku takmičenja na Svetskom prvenstvu ima dve pobede. Uoči ovog meča od 18:00 časova sastaju se Kamerun i Poljska. Podsećamo, nakon prve faze takmičenja po grupama, tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe će oformiti nove četiri grupe od po šest reprezentacija. Grupa B se ukršta sa grupom A u kojoj se nalaze olimpijski šampion Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija. Reprezentacije iz grupe B sledeću fazu takmičenja nastavljaju u Granoljersu, gde selekcije iz A grupe već igraju svoje mečeve.

Srbija – Kamerun 43:18 (19:9)

Srbija: Mitrović 4, Vukajlović 3, M. Agababa 7, J. Agbaba 6, Janjušević 1, Risović (5 odbrana), Radojević 3, Kocić 2, Jovović 3, Kovačević 1, Stamenić 4, Lovrić 3, Stoiljković 2, Liščević 3, Petrović 1, Graovac (6 odbrana)

Kamerun: Mben Bediang (2 odbrane), Nkolo, Juoh 2, Abena Ekobena, Ejenga Đong 1, Nguouoko Ngueze, Abianbakon Onoukou (5 odbrana), Jotčoum, Esam 2, Ebanga Baboga 4, Balana, Ateba Engadi, Ekoh 7, Mboučoup Mandop 1, Mvoua, Mađoufang 1

Vest : RSS, Foto: IHF/RFEBM – J. Navarro