Srbobran završio šampionski, Mladost iz Apatina “opstala” u vojvođanskom rangu

Odigrano je poslednje kolo u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi – grupa Sever. Lider prvenstva i novi šampion ekipa Srbobrana, gostovala je u Bačkom Brestovcu, gde je i zasluženo slavila.

BSK – Srbobran 2:5 (1:3)

Strelci: N. Božić, Agbaba (BSK). Ćovin, Tešanović, Sušić, Dukić, Pejović (Srbobran).

Žuti kartoni: Stanić, N. Božić, Bojić (BSK).

BSK: Dražić, Stanić, M. Božić, Zelenović, Agbaba(Ćujić), Timar, Bojić, Savić, Milanović, Medić (Beljanski), N. Božić.

Srbobran: Babin, D. Tešanović, Pronek, Ikrašev, Dašić, Sušić (Španović), Bortnik, N. Tešanović, Ćovin (Dukić), Pejović, Hađinac.

Iako su samo pre dve nedelje bili pred ispadanjem, fudbaleri Mladosti uspeli su nakon tri pobede u nizu da sačuvaju svoje mesto u vojvođanskom rangu. Apatinci su u međusobnom okršaju sa Preporodom iz Novog Žednika, ubedljivo slavili sa 6:0 (2:0), a sa nova tri boda uspeli su pobegnu iznad crte. Strelci za Mladost: Đeri 2, Marin, Mandić, Divjak, Faber.

Somborske ekipe u poslednjem kolu ostvarile su “mršav” učinak. Radnički je remizirao na gostovanju u Karavukovu protiv ekipe Poleta 1:1, dok su “Čonopljanci” poraženi u Turiji od ekipe Mladosti sa 3:2.

Mladost (T) – Sloga 3:2 (2:1)

Strelci: Pljuco 2, Filipović (Mladost T). Sekulić, Rajčanji (Sloga).

Žuti kartoni: Pljuco, Filipović (Mladost T). Purić (Sloga).

Mladost (T): Ađanski, Ciganović (Balint), N. Srdanov (Đukić), Mijić, Gašić, Berić, Nikolić, Kozomora, Filipović, M. Srdanov, Pljuco (Mudrinski).

Sloga: Milošević, Kemenj, Vidović, Vukas, Sekulić, Mijatović, Rajčanji, Konjović, Anitić (Rebić), Purić, Jajić.

U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Bačka – Tekstilac 4:4, Budućnost – Tisa 3:3, Zadrugar – Mladost (BP) 2:0. Slobodna je bila ekipa Tavankuta.

Tabela: Srbobran 70, Mladost (BP) i Tisa po 53, Sloga 40, Radnički 39, Tekstilac 38, Polet i Zadrugar po 35,  BKS i Tavankut po 34, Budućnost i Mladost (A) po 33, Bačka i Mladost (T) po 32 i Preporod 29.

Srbobran će naredne sezone igrati u višem rangu – Srpskoj ligi Vojvodina, dok će se ekipa Preporoda naredne sezone takmičiti u Područnoj fudbalskoj ligi Subotica. Na polusezoni takmičenje je napustila ekipa Potisja iz Kanjiže. Njihova mesta popuniće ekipa Stanišića koja je osvojila prvo mesto u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor i Bajše koja je bila prva u Područnoj fudbalskoj ligi Subotica.

Za preostalo mesto u vojvođanskom rangu Sever boriće se drugoplasirana i trećeplasirana ekipa PFL Subotica odnosno PFL Sombor. Reč je o ekipama OFK Vrbas i Iskra (Kucura) odnosno Crvenka i pobednik meča Budućnost (M)/Krila Krajine.

U sredu, 6. juna, na neutralnom terenu u Tovariševu sastaju se ekipe Budućnosti i Krila Krajine. Obe ekipe su takmičenje PFL Sombor završile na deobi trećeg mesta sa 58 bodoba. Novi meč se igra pošto su oba njihova međusobna susreta završena bez pogodaka. Prvi mečevi baraža na programu su narednog vikenda, dok se revanši igraju u sredu/četvrtak 13./14. jun.