Žakovci neporaženi završili jesenju sezonu

Futsaleri Žak Juniora slavili su u nedelju na gostovanju u Bajmoku protiv domaćih Letećih Bajmočana. Oni su tako, devetom pobedom u nizu, neporaženi završili ovogodišnje prvenstvo grupe Zapad. Vezali su devet pobeda, postigli 67, a primili 32 gola. Što se utakmice tiče, odlična igra oba tima, neizvesnost tokom čitavog meča, puno preokreta i na kraju zaslužena pobeda jesenjeg prvaka. Domaći su poveli u 11. minutu preko Marjana Cvetkovića. Gosti su uzvratili samo minut kasnije. Lebović nije uspeo da zaustavi odličan šut Radmanovića sa devet metara. Potpuni preokret napravili su Vukelić u 15. minutu i ponovo Radmanović dva minuta kasnije. Bajmočani se nisu predavali i u poslednjem minutu prvog dela su golovima Stojanovića i Marinkovića poravnali rezultat. Kada je Cvetković u sedmom minutu nastavka svojim drugim golom doveo svoj tim u vođstvo (4:3) činilo se da će Somborci prvi put poraženi napustiti parket. Tada dolazi do novog obrta. Prvo je Vujin u 31. minutu izjednačio, da bi Radmanović samo minut kasnije ponovo doveo svoj tim u vođstvo. Sudbinu „Letećih“ zapečatio je Slobodan Bojić tri minuta pre kraja susreta. Domaći su u finišu preko Stojanovića samo ublažili poraz.  Prvenstvo se nastavlja u poslednjoj nedelji februara naredne godine kada Žak Junior gostuje u Kuli.

Leteći Bajmočani – Žak Junior 5:6 (3:3)

Strelci: Cvetković 2, Stojanović 2, Marinković (Leteći Bajmočani). Radmanović 3, Vukelić, Vujin, Bojić (Žak Junior).

Žuti kartoni: Cvetković, Stojanović (Leteći Bajmočani). Bojić, Vujin (Žak Junior).

Leteći Bajmočani: Lebović, Z. Maravić, Marinković, Cvetković, Stojanović, Banjanin, Suknović, P. Maravić, Ljubojčić, Lazić.

Žak Junior: Molnar, Radmanović, Vujin, Bojić, Vuković, Bogunović, Vukelić, Vidaković.

Rezultati poslednjeg kola: Fortuna – Spartak 3:10, Leteći Holanđanin – Hajduk 10:1. Slobodna je bila ekipa Tanga.

Tabela: Žak Junior 27, Leteći Holanđanin 21, Spartak 14, Hajduk 10, Tango 9, Leteći Bajmočani 7, Fortuna o.

Kada je u pitanju grupa Istok, ekipa Novog Sada je neporažena. Ostvarili su svih osam pobeda i na čelu su tabele sa 24 boda. Dinamo iz Pančava i Indians 2013 iz Inđije skupili su 13 odnosno 12 bodova. Kraljevićevo iz Kačareva je prvi deo sezone završilo na četvrtom mestu sa deset osvojenih bodova. Poslednja dva mesta na tabeli zauzimaju Kikinda sa sedam i Viking (Ruma) sa svega četiri boda. Jesenji deo u ovoj grupi počinje početkom marta.