Džoker slavio na otvaranju

KK Hercegovac - KK Džoker slika preuzeta sa zvaničnog klupskog sajta kkjoker.com

Košarkaši Džokera slavili su na otvaranju nove sezone u drugoj Muškoj ligi Srbije nad Hercegovcem iz Gajdobre sa 82:87 (Q1 – 22:16, Q2 – 21:24, Q3 – 17:32, Q4 – 22:15). Domaćini su sjajno otvorili utakmicu i činilo se da imaju punu kontrolu meča. Međutim kada je nestala nervoza i uz nekoliko dobrih šuteva početkom drugog poluvremena, igrači gostiju preokrenuli su rezultat u svoju korist. Napravili su veliku razliku u trećoj četvrtini i čuvali je do samog kraja, te su zasluženo slavili u svom prvom meču u ovom rangu takmičenja. Trener Džokera Nebojša Vagić je nakon meča izjavio: “Pored sjajnog domaćina i publike u gostima uspeli smo da odolimo svim pritiscima i da uz veoma borbenu i na momente pametnu igru privedemo utakmicu na kraju u našu korist. Zadovoljan sam reakcijom igrača na prvu prvenstvenu utakmicu, zahvaljujem se domaćinu na fer i korektnoj borbi. Sav fokus je na sledeće kolo gde kući dočekujemo ekipu Radničkog iz Kragujevca, favorita za osvajanje prvog mesta u ligi!”.

Izveštaj sa utakmice:

Hercegovac: Đorđević 22, Knežić, Zarić 8, Todorić 14, Teofanović, Šućur, Marić 3, Radovanović (c) 14, Kumović 3, Mladenović, Ivelja 18, Dangubić.

Džoker: Sužnjev 4, Čelebić 22, Brbaklić (c) 14, Grujanić, Vukas 4, Krstanović 23, Brekić 5, Katušić 4, Bubanja, Stević 7, Munižaba 4, Simjanovski.

Ostali rezultati prvog kola:  SPD Radnički – Klik 110:75, Mladost SP – Morava 89:76, Star – Željezničar 101:90.

U drugom kolo sastaju se: Morava – Klik, Džoker – SPD Radnički, Željezničar – Hercegovac, Mladost SP – Star.