Sivčani bolji u derbiju

Proteklog vikenda odigran je rukometni derbi kola Super B lige Srbije između domaće Crvenke i gostiju iz Sivca. U veoma zanimljivoj i neizvesnoj utakmici pobeda je na kraju pripala „Panterima“ iz Sivca. Domaći rukometaši su bolje otvorili susret, angažovano i tvrdo u odbrani, efikasno i mirno u napadu. Zahvaljujući tome na odmor su otišli sa prednošću od dva gola. U nastavku su zaigrali još bolje i do sredine drugog dela već su imali pet golova viška na opšte odušljevljenje velike većine od oko 500 prisutnih gledalaca. To je bila crvena lampica za trenera gostiju Žežalja koji je odmah zatražio tajm-aut. To je bio i presudni momenat utakmice. Sivčani su u završnici odigrali furiozno. Čvrstom odbranom za kratko vreme su došli do pet laganih golova iz kontri, što je rezultiralo da se u poslednjih 120 sekundi uđe sa nerešenim rezultatom. Potom drama. Panteri bravurom Beslaća odlaze na +1, međutim domaćini uspevaju da izjednače 30 sekundi pre kraja.  U zadnjem napadu gorostasni pivotmen gostuju Živković iskače u prvi plan. Nakon promašaja sa krila, uskače u šest metara na odbijenu loptu i u padu, iz odbojke postiže pogodak u zadnjoj sekundi utakmice, na radost malobrojnih gostujućih navijača. Najefikasniji igrač domaće ekipe bio je Šveljo sa sedam pogodaka. U pobedničkom sastavu Beslać je takođe postigao sedam golova, a ispratio ga je Kalić, koji je dao jedan manje.

Crvenka – Sivac 69 – 26:27 (16:14)

Sedmerci: 3/4 (Crvenka). 6/6 (Sivac 69).

Isključenja: 12 minuta (Crvenka). 2 minuta (Sivac 69).

Crvenka: Karavezić, Pavićević, N. Račić, Tomić, Radonjić 1, Slavuljica 5, Šveljo 7, Nikolić, D. Račić, Predović 3, Čabrilo, Vukadinović, Nešić 4, Bošković 1, Savić 5.

Sivac 69: Bogojević, Ćuić, Beslać 7, Sliva, Kalić 6, Vučinić, Potpara, Anđelković 2, Vemić, Šljukić, Predojević, Čabai 5, Marjanović 1, Popov, Živković 4, Milojević 2.