Rukometaši Sombora slavili protiv Rusina

Rukometaši Sombora vratili su se na prvo mesto Treće lige Sever nakon ubedljive pobede nad ekipom Rusina. Nakon početnog ispitivanja snaga, domaći igrači su brzo preuzeli inicijativu i već sredinom prvog dela su stekli nedostižnu prednost od nekoliko golova razlike. Ipak, gosti su do odlaska na odmor uspeli smanjiti na „pristojnih“ tri gola zaostatka. U nastavku susreta ekipa Sombora je sigurnom igrom održavala prednost. Kako se bližio kraj bilo je vidljivo da gostima iz Ruskog Krstura ponestaje snage, što su domaći iskoristili i za veoma kratko vreme napravili dvosifreu prednost. Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Neškovski sa 9 golova, dok se u redovima gostiju istakao Juhik sa 8 pogodaka.

Sombor – Rusin 34:24 (16:13)

Sedmerci: 0/1 (Sombor). 1/5 (Rusin).

Isključenja: 18 minuta (Sombor). 4 minuta (Rusin).

Sombor: Vorkapić 3, Cvetković 5, Neškovski 9, Manojlović 2, Blagojević, Jelić 3, Šuša, Radosavljević 4, Andrić, Kokrehelj 4, Radaković 1, Mijatović, Aćić 3.

Rusin: Pirožek, Stojkov, Bojanović 2, Toma 1, Herbut 5, Juhik 8, Vislavski, V. Mudri, Sapak 4, Đurko, Varga 1, Mikita 1, Nađ, M. Mudri 2.

U Gakovu su se sastali rukometaši domaćeg Graničara i Kljajićeva. Veći deo prvog dela je protekao u izjednačenoj igri. Ipak, domaći su do odlaska na odmor uvećali prednost. U nastavku susreta igrači Graničara su uspešno održavali prednost iz prvog dela. U 53. minutu domaći su došli i do dvocifrene razlike. Sve u svemu zaslužena pobeda Graničara. U domaćem sastavu dominirali su Nemanja Despot i Stefan Marković sa 11 odnosno 10 pogodaka. Kod gostiju Mane Dević je dao 9 golova.

Graničar – Kljajićevo 34:25 (18:14)

Sedmerci: 5/6 (Graničar). 3/3 (Kljajićevo).

Isključenja: 12 minuta (Graičar). 4 minuta (Kljajićevo).

Graničar: Stokuća, M. Despot 1, Pupovac 1, Trstenjak 4, N. Despot 11, Drča 4, Mastilović 1, Milić, Marković 10, Andreković 2.

Kljajićevo: Dragaš 7, Vila, Jelača, Vukobratović 5, Dević 9, Mudrić 4, Nikolajev, Mrkonjić, Simić.

Tabela ..

Narednog vikenda igra se somborski derbi između Sombora i Graničara, dok Kljajićevo Kljajićevo putuje u Sivac. Bezdanski Grafičar gostuju Borcu iz Bačkog Gračaca.