Sombor bolji od Sivca, Ravangrad poražen u Dolovu

Rukometaši Sombora ubedljivo su savladali ekipu Sivca 69/2 u trećem kolu Treće lige Srbije grupa Sever. Domaćin je dobro otvorio meč, što je bilo presudno za osvajanje bodova u ovom meču. Dobrom odbranom gosti su svedeni na jednocifreni broj pogodaka u prvom delu meča, dok je sa druge strane zahvaljujući triu Zorić – Jelić – Radosavljević, koji su postigli ukupno 24 pogotka, mreža „sivčana“ izrešetana i napunjena.

Sombor – Sivac 69/2   41:17 (21:7)

Sombor: Jelić 7, Kovač 4, Jakob 4, Zorić 10, Šuša, Radosavljević 7, Andrić 2, Kokrehelj 1, Radaković 1, Stričević 1, Aćić 3, Blagojević, Manojlović 1.

Sivac 69/2: Potpara, Regojević 4, Lalović 2, Predojević, Černik 3, Živković 1, Žižić 1, Šupica 2, Vlaović, Milojičić 4.

Ekipa Sombora se nakon tri kola nalazi na drugom mestu na tabeli sa pet bodova, iza ekipe Rusina koja ima maksimalni učinak.

Rukometašice Ravangrada gostovale su večeras u Dolovu gde su odigrale odloženu utakmicu drugog kola protiv istoimene ekipe. Somborke su bolje otvorile meč, vodile su tokom čitavog prvog dela susreta, u nekim momentima i +5, međutim na odmor su otišle sa minimalnom prednošću. U nastavku susreta izjednačena igra oba tima, ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi domaće rukometašice tek u poslednjim minutima meča prelomile rezultatski utakmicu u svoju korist. Najefikasnije u gostujućoj ekipi bile su Ksenija Vezmar i kapiten Anja Nimak sa po 8 postignutih pogodaka, dok je najviše golova za domaću ekipu postigla kapiten Ivana Stanković, čak 11.

Dolovo – Ravangrad 26:24 (12:13)

Dolovo: Ivković, Lazović, Joksimov 1, Stanković 11, Simić 2, Lazarov, Rakidžić 1, Nataša Ćojbašić 1, Stanojković 1, Lazić, Antić, Čolaka 1, Natalija Ćojbašić 8.

Ravangrad: Benjak 3, Berak, Orlić, T. Nimak, Beljanski 1, Vezmar 8, Lazić 2, A. Nimak 8, Makra 1, Lončar 1, Basta.

Ekipa Ravangrada nakon tri odigrana kola zauzima pretposlednju poziciju na tabeli sa svega jednim osvojenim bodom. Za vikend rukometašicama Ravangrada predstoji putovanje u Temerin, gde će odigrati utakmicu četvrtog kola protiv istoimene ekipe.