Rukometaši standardno polovični

Proteklog vikenda nastavljeno je prvenstvo Druge rukometne lige Vojvodine. Somborski predstavnici nastavili su po starom. Dalmatinac je upisao pobedu, a ekipa Sombora uknjižila novi poraz. Riđičanci su ugostili Budućnost iz Alibunara. Domaćin je od prvog minuta nametnuo svoj ritam, iz minut u minut je povećavao razliku i na kraju zasluženo slavio. Najbolji pojedinac susreta bio je Strahinja Ležajić, koji je nemilosrdno rešetao mrežu gostujućeg golmana i na kraju utakmice je na svom kontu imao 14 postignutih golova. Odmah iza njega bili su Milan Vagić i Branko Garajski sa po pet pogodaka. U suprotnom taboru Rošu i Dragosavljević su postigli po šest pogodaka. Sombor je izgubio na gostovanju od ekipe Rume. Tokom prvog dela meča viđena je izjednačena igra oba tima, igralo se gol za gol, a na odmoru su domaći igrači imali gol viška. Slično je bilo i u nastavku, izjednačeno sve do 46. minuta. Nakon toga Rumljani mini serijom 4:0 dolaze do prednosti 28:24, koju su sačuvali do samog finiša. U poraženom sastavu Miloš Braun i Veljko Pavlović su postigli po sedam pogodaka. Dalmatinac je zadržao peto mesto sa 21 bodova, dok je Sombor ostao na poslednjem mestu sa svega šest bodova. U narednom kolu u Somboru gostuje ekipa Dolova, dok će Dalmatinac odmeriti snage sa ekipom Crepaje.

Izveštaji sa utakmica:

Dalmatinac – Budućnost (Alibunar) 38:25 (19:12)

Sedmerci: 5/5 (Dalmatinac). 1/3 (Budućnost).

Isključenja: 10 minuta (Dalmatinac). 10 minuta (Budućnost).

Dalmatinac: Vojvodić, Olujić 1, Radmilović, Vagić 5, Ležajić 14,  Graovac 2, Garajski 5, S. Macura 3, Končarević 1, Paić 2, Gluščević, Ćujić 1, Rikalo 4, A. Macura.

Budućnost: Gajić 4, Andrejić, Rošu 6, Madžovski, Kutlašić, Vaci 4, Dragosavljević 6, Kostić 5

Ruma – Sombor 35:30 (16:15) 

Sedmerci: 3/4 (Ruma). 3/3 (Sombor).

Isključenja: 8 minuta (Ruma). 4 minuta (Sombor).

Ruma: Vujanić 6, Hadžić 7, Ujić 3, Leković 1, Mojsilović 6, Sučić 4, Dražić, Radovanović 5, Mirković, Šobić 1, Mitrović 1, Penezić, Božić, Stojićević 1, Ćetojević, Makarić.

Sombor: Stokuća, Braun 7, Gajin 3, Kelić, S. Pavlović 4, Jokić 6, V. Pavlović 7, Neškovski, Vezmar, Plećaš, Milićević, Veselovski, Aćić 3.