RK Sombor ponovo drugoligaš

Pobedom u gradskom rukometnom derbiju rukometaši Sombora obezbedili su povratak u Drugu ligu Vojvodine. U poslednjem kolu Somborci su savladali bezdanski Grafičar i tako iza sebe ostavili komšije iz Sivca i  Gračaca. Junak pobede bio je Strahinja Aćić sa 11 pogodaka. Raspoloženi su bili i Dušan Gajin, Luka Plećaš, Veljko i Sergej Pavlović koji su po šest puta zatresli mrežu Bezdanaca. Na drugoj strani najefikasniji je bio Miljan Katić sa osam golova i kapiten Vladimir Ćupurdija sa golom manje. Somborski tim je prvenstvo završio sa osam pobeda, dva poraza i isto toliko nerešenih ishoda, te se posle jednogodišnje pauze vraća među drugoligaše, gde će pridružiti ekipama Dalmatinca iz Riđice, te najverovatnije Graničaru iz Gakova koji će u slučaju povoljnog rezultata sa Sentom uspeti da sačuva status u drugom vojvođanskom rangu.

Sombor – Grafičar 41:35 (19:20)

Sedmerci: 1/3 (Sombor). 6/8 (Grafičar).

Isključenja: 12 minuta (Sombor). 4 minuta (Grafičar).

Sombor: Pfajfer, D. Gajin 6, Todorović, Jakob, V. Pavlović 6, Zorić 4, Narančić, Koril, N. Gajin, Pejanović 2, Vezmar, Mjazga, Plećaš 6, S. Pavlović 6, Milićević, Aćić 11.

Grafičar: Milićević, Dragojević 5, Kele, Krušković 1, Katić 8, Šipoš 3, Totović 4, Dadić, Ćupurdija 7, Stojanović 3, Matin 4, Lepolt, Vičik.