Sport i Dunav za trofej fudbalskog kupa

Juče su odigrani polufinalni mečevi fudbalskog kupa GFS-a. Na Bukovcu su se sastali Omladinac i Dunav, dok su u Bezdanu, meč odigrali Sport i Kordun. Iako su „Bukovčani“ bili blagi favoriti zbog trenutne forme, prolaz u finale je obezbedio prošlogodišnji finalista iz Bačkog Monoštora. Gosti su poveli u 32. minutu preko Petrovića, dok su domaćini uspeli da izbore „penale“ u 83. minutu golom Miloša Mijića. Ipak, bolji nakon penal serije su bili gosti. Strelci sa „kreča“ su bili Vuković i Sekulić (Omladinac) i Mrvičin, Balaž i Mraović (Dunav).

Omladinac (B) – Dunav 1:1 (0:1) – penalima 2:3

Žuti kartoni: M. Mijić (Omladinac B). Francuz, Balaž, Petrović (Dunav)

Omladinac (B): Tepavac, Teslić, Nikolić, Subotić, Sekulić, N. Mijić, M. Mijić, Nenad, Pavin, Delija, Čivčić.

Dunav: Foretić, Zetović, Mrgić, Trbojević, Santo, Vukadinović, Mrvičin, Petrović, Mraović, Balaž, Francuz.

U drugom polufinalnom duelu, domaćin je zasluženo slavio sa 4:2 posle preokreta. Sport je dobro ušao i meč i vrlo brzo poveo u 13. minutu preko Kostića. U nastavku susreta, gosti za svega osam minuta prave preokret golovima Čekeliša (58. i 66. minuta). Domaćini su strpljivom igrom, prvo stigli do izjednačenja, golom Mandića u 73. minutu. Samo tri minuta kasnije gosti su propustili priliku za novo vođstvo iz kaznenog udarca, a u 78. minutu usledila je kazna. Vođstvo Sportu doneo je i Ivakić, da bi pobedu potvrdio Čudić u poslednjem minutu meča.

Sport – Kordun 4:2 (1:0)

Žuti kartoni: Jovičić, Srećković, Lukić, Marković, Mandić (Sport). Barać (Kordun).

Sport: Žunić, Lukić, Kovačević, Jovičić, Srećković, Ivakić, Katić (Mandić), Tošić, Kostić (P.Katić), Totović (Marković), Čudić.

Kordun: Miščević, Grba, Pavlović, Česnovar, Mutić, Samopjan, Grujin, Čekeliš, Maćešić, Čuljak, Barać.

Finale Kupa Gradskog fudbalskog saveza Sombor na programu je u sredu, 3. oktobra u 15.30 časova. Domaćin će biti ekipa Dunava iz Bačkog Monoštora.

Slika: Omladinac B – Telečka – GFS Kup: preuzeto sa fejsbuk strane penal.025 Sombor