Sloga osvojila treći naslov

Fudbaleri Sloge osvojili su treći uzastopni  trofej Zimske lige u malom fudbalu. Današnji dan započeo je poslednjom utakmicom trećeg kola između Sporta iz Bezdana i ekipe Dinama iz Bačkog Brega. Bolja je bila ekipa Dinama, koja je slavila “minimalcem”. Nova tri boda, značila su i prvo mesto u grupi. Nakon ove utakmice, krenule su četvrtfinalne borbe. U prvom meču sastali su se Kordun i Omladinac. Već u sedmom minute, incident i napad na sudiju. Sudija Malbašić dosudio je penal za Kordun, što je bio okidač za predstavnika Omladinca, koji je fizički nasrnuo na njega. Nakon toga usledio je prekid meča, koji je registrovan službenim rezultatom u korist Korduna.  U drugom meču, sastali su se Rastina 1918 i šampion lige, Sloga. Čonopljanci su nakon poluvremena imali sigurno vođstvo od 2:0. U drugom delu, otvorena utakmica, viđeno je još pet pogodaka. Sloga je zasluženo slavila sa 3:4. Dinamo i Dunav bili su treći četvrtfinalni par. Dunav je na iznenađenje mnogih ubedljivo slavio sa 1:5. Poslednji susret četvrtfinala zaigrali su Stanišić i Žak. Nakon pola sata igre rezultat je bio nerešen 2:2. U penal seriji, slavio je Stanišić sa 1:0. U polufinalnim susretima viđen je dobar fudbal, sa mnoštvom lepih šansi i mnogo golova. U prvom polufinalnom meču sastali su se Dunav i Kordun. Ekipa iz Bačkog Monoštora je ponovo odigrala odličan meč, prevazišli su sva očekivanja prisutnih. Posle Dinama i ekipa Korduna je “ispaćena” sa pet komada. Strelci za Dunav: Balaž, Stanković, Trkulja, M. Mrvičin i L. Mrvičin. Drugi polufinalni meč je bilo “finale pre finala”. Sastale su dva najjači tima takmičenja, Sloga i Stanišić. Sloga je bila bolja, uspešnija i zasluženo je slavila sa 5:1, golovima Tubića 3 i Purića 2. Poražene ekipe Korduna i Stanišića su odmerile snage u meču za bronzu. Meč je završen nerešim rezultatom 1:1. Stanišić je poveo preko Dalibora Jovanovića, dok je izjednačenje Kordunu doneo danas odlični Marko Čekeliš. U penal seriji Kordun je bio bolji, slavio je sa 4:3. Na kraju, u finalu, zasluženo su se našli dvostruki pobednik Zimske lige Sloga iz Čonoplje i Dunav iz Bačkog Monoštora. Sloga je bila bolja rival na parketu, zasluženo osvojivši i treći naslov. Čonopljanci su slavila sa 2:0, golovima Ninkovića i Purića. Ekipa Sloge igrala je u sledećem sastavu: Zorić, Mitrović, Bubanja, Purić, Tubić, Konjović, Ninković, Mile Milošević, Vukas, Nikšić, Aničić, Nikola Milošević. Najbolji igrač turnira je Goran Tubić (Sloga), najbolji golman Ivica Molnar (Dunav), dok je najbolji strelac turnira Jovan Petronijević (Rastina 1918) sa devet pogodaka.

Rezultati – četvrfinale: Kordun – Omladinac B 3:0, Rastina 1918 – Sloga 3:4, Dinamo – Dunav 1:5, Stanišić – Žak 2:2 (1:0). Polufinale: Kordun – Dunav 0:5, Sloga – Stanišić 5:1. Finale: Dunav – Sloga 0:2.

Dragan Bubanja, predsednik Gradskog fudbalskog saveza Sombor je istakao da je turnir u celosti opravdao očekivanja Saveza, a da su klubovi, slabije materijalne situacije, pre svega Telečka, Sport, Šikara, prijatno iznenadili, svojim prisustvom, ponašanjem i igrama. Predsednik GFS-a je napomenuo da mu je drago što je klub, kao što je Dunav iz Bačkog Monoštora, iskoristio svoju priliku i poremetio planove mnogim favoritima, i što su zasluženo osvojili drugo mesto na turniru, a imaju i najboljeg golmana turnira. Poseta bila sasvim zadovoljavajuća, svi ljubitelji fudbala, a naročito sportski radnici koji rade po klubovima su imali mogućnost da otvoreno razgovaraju o aktuelnim fudbalskim problemima, razmenjuju informacije, zajednički rešavaju neke probleme, gledaju ekipe, što je svakako i jedan od ciljeva ovog turnira – kazao je Dragan Bubanja. Ekipe su se ponašale fer, sportski i korektno, rezultat je bio u drugom planu, nadamo se da su ljubitelji fudbala bili zadovoljni kvalitetom igre  – zaključio je Bubanja, koji je na kraju u svoje ime, kao i u ime Saveza čestitao ekipi Sloge iz Čonoplje osvajanje treće uzastopne titule u Zimskoj ligi fudbalskih klubova.

FK Dunav

FK Kordun

FK Stanišić