Odigrane Kup utakmice, „Bukovčani“ najefikasniji

U sredu i četvrtak su odigrane fudbalske Kup utakmice Gradskog fudbalskog saveza Sombor. Kordun je nastavio sa odličnim partijama. Nakon tri startne pobedu u prvenstvu, juče je u Kup-u, savladana ekipa Hajduka iz Stapara. Domaći su slavili 3:0, golovima Čuljka, Maćešića i Čekeliša.

Kordun – Hajduk 3:0 (2:0)

Žuti kartoni: Lazić, Staničkov

Kordun: Curnović (Miščević), Medaković (Samopjan), Kovačić, Trbojević, Česnovar, Čekeliš, Cimeša (Živković), Pavlović, Barać (Pavlica),Maćešić, Čuljak.

Hajduk: M. Pekez, Staničkov, Grba, Pejić, I. Pekez, Krstić (Nišavić), Lazić, Karas (Čirić), Blagojević, Bajčev, Lukić.

Sport je u Bezdanu dočekaju Stanišić 1920. Gosti su došli sa rezervistima, odmarajući igrače za subotnji derbi sa Graničarom. Ipak, treba naglasiti da su “bezdanci” zasluženo slavili sa 2:1. Utakmica između Dinama 1923 i Dunava, nije odigrana, pošto su domaćini predali meč.

Sport – Stanišić 1920 2:1

Dinamo 1923 – Dunav 0:3 – predaja meča

Danas je na Bukovcu odigran somborski derbi, između domaćeg Omladinca i Žaka. U prvom delu susreta viđen je samo jedan pogodak u mreži gostiju. U nastavku susreta prava “goelada”, a na kraju konačnih 7:2 za “Bukovčane”. Strelci za domaće su bili Pavin 4, Miloš i Nikola Mijić, Sekulić, dok su utešne golove za goste postigli Kovačević i Đukanović.

Omladinac (B)  Žak 7:2 (1:0)

Omladinac (B): Tepavac, Teslić, Mandić, Subotić, Ž. Sekulić, Nikola Mijić, M. Sekulić, Miloš Mijić, Nenad, Pavin, Delija.

Žak: Molnar, Đorđević, Halas, Kovačević, Banda, Fratrić, Trivunović, Đukanović, Šimunov, Asan, Savić.

Sutra će u prostorijama Gradskog fudbalskog saveza biti izvučeni parovi naredne runde fudbalskog Kup takmičenja.

Slika: Vinko Janković (Žak – Omladinac B. – prijateljska utakmica)