Uspešan nastup pionira i kadeta, poraz omladinaca

Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice omladinskih selekcija koje se takmiče u okviru Kvalitetne lige Vojvodine. U prvom vojvođanskom rangu, ekipa Radničkog ima sve tri selekcije. Omladinci su u okviru sedmog kola na domaćem terenu dočekali ekipu novosadskog Proletera. Tokom prvog poluvremena viđena je izjednačena igra oba, što potvrđuje i rezultat. U nastavku igre, gosti bolji postižu još dva pogotka i na kraju zasluženo slave sa 1:3. Radnički se trenutno nalazi u grupi klubova koji se nalaze na deobi od desetog do 14. mesta sa 6 bodova. U narednom kolu, koje je na programu u subotu, 29. septembra, Radnički gostuje u Pančevu, gde će igrati protiv ekipe Željezničara.

Radnički – Proleter 1:3 (1:1) – omladinci

Strelci: Pehilj (Radnički). Janković, Šakoli, A. Subašić (Proleter).

Žuti kartoni: Šakoli, Čulić (Proleter).

Radnički: Marković, Negovanović, Mazinjanin, Erdei, Dulić, Milić, Vagić, Vukadinović, Pehilj, Radev, Dragaš.

Proleter: Marković, Rajačić, Petrović, Janković (Mišković), Smiljić (Bogičević), Čulić, Brkić, Subašić, Pjošta (J. Subašić), Rogović, Šakoli (F. Subašić).

Kadeti su na Gradskom stadionu dočekali „fenjeraša“ iz Zrenjanina, ekipu Bečkereka 023.  Domaćin je slavio golovima Drvara i Krizmanića. Ekipa iz Sombora trenutno zauzima devetu poziciju sa devet bodova. U narednom kolu kadeti takođe putuju u Pančevo, gde igraju protiv domaćeg Željezničara.

Radnički –   Bečkerek 023 – 2:0 (1:0) – kadeti

Strelci: Drvar, Krizmanić (Radnički).

Radnički: Leković, Tevanović, Ralević (Lazić), Kolarić, Kekić, Nikšić (Ignjatović), Buišić (Krizmanić), Mijović (Vojvodić), Plavšić, Vidaković, Drvar (Lisica).

Bečkerek 023: Matković, Pruginić, Đurović (Češljarov), Zemunski, Obrenić, Galić, Rajić, Pavković, Milovac, Stojanović, Obradov.

Najmlađa selekcija Radničkog gostovala je u Totovom selu, gde su igrali protiv domaće ekipe Njerš Ištvana. Gosti su zasluženo slavili golovima trostrukog strelca Lakića, Simića i Kusonića. Utešni gol za domaću ekipu je postigao Dognar. U subotu, na Gradskom stadionu Radnički dočekuje ekipu OFK Bačke iz Bačke Palanke.

Njerš Ištvan – Radnički 1:5 (0:2) – pioniri

Žuti karton: Horvat (Njerš Ištvan).

Strelci: Dognar (Njerš Ištvan). Lakić 3, Simić, Kusonić (Radnički).

Radnički: Šmit, Krivokuća, Japundžić (Kusonić), Vrcelj, Gunić, Lazarević (Janjatović), Lakić (Vukadinović), Šević, Kovačević (V. Kovačević), Đurđev, Simin.

U okviru Pionirske lige Sombor, snage su odmerili najmlađi takmičari fudbalskog kluba Spektar i Radničkog 1912. Domaćin je bio bolji u prvom, a gosti u drugom delu susreta. Na kraju zaslužena podela bodova. Utakmica je odigrana na Gradskom stadionu.

Spektar – Radnički 1912 – 1:1 (1:0)

Strelci: Pavlović (Spektar). Podskoč (Radbički 1912).

Žuti kartoni: Polovina, Feješ (Spektar).

Spektar: Lerić, Feješ, Zorić, Vuletić, Bjedov, Nenadić, Radaković, Polovina, Pavlović, Kubatov, Batinić.

Radnički 1912: Trivić, Petojević, Zarić, Tešić, Mikać, Ibišić, Odobašić, Jevremov, Pašić, Praštalo, Podskoč.

Ekipa Radničkog 1912 u subotu na Gradskom stadionu dočekuje svoje vršnjake iz Prigrevice, ekipu Bratstva 1946. Utakmica počinje u 9 časova.