Tekstilac zaustavljen u Pančevu

U sredu su odigrani četvrtfinalni  mečevi Kupa FSV. U Pančevu su se sastala dva srpskoligaša domaći Dinamo 1945 i Tekstilac iz Odžaka. Vodeći tim Srpske lige Vojvodine nije opravdao očekivanja. U prvom poluvremenu viđena je izjednačena igra oba tima, bez izrazitih prilika. Domaćin je poveo u petom minutu nastavka susreta. Vučinić se najbolje snašao u kaznenom prostoru gostiju i rutinski je matirao golmana Braća. Dvadesetak minuta kasnije Odžačani stižu do izjednačenja preko Anđelkovića. U penal seriji istakao se golmana Dinama Nikola Stepanović koji je skinuo šuteve Anđelkovića i Đurića i tako uveo svoj tim u polufinale gde će odmeriti snage sa subotičkom Bačkom 1901. U drugom polufinalu sastaće se Donji Srem 2015 (Pećinci) i TSK (Temerina). Donji Srem 2015 je iz daljeg takmičenja izbacio Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva (0:0 – 3:1), dok je TSK bio bolji (2:1) od Hajduka iz Divoša. Da podsetimo, utakmice polufinala na programu su 24. maja, a domaćinstva će biti određena naknadno. Finale je zakazano za 7. jun.

Izveštaj sa meča:

Dinamo 1945 – Tekstilac 1:1 – penali (4:2)

Strelci: Vučinić (Dinamo 1945). Anđelković (Tekstilac).

Penali: Ahčin, V. Marković, Mojsilović, Petrović (Dinamo 1945). Nikolić, Šiškov (Tekstilac).

Promašili penale: Đošić (Dinamo 1945). Anđelković, Đurić (Tekstilac).

Žuti kartoni: Stepanović, Kolocka (Dinamo 1945). Đurić, Veselinović (Tekstilac).

Dinamo 1945: Stepanović, Kolocka, Klještan, Mojsilović, Milijašević, Stojanovski (Milošević), Ahčin, Petrović, V. Marković, Jambrušić (Đošić), Vučinić.

Tekstilac: Brać, Marjanović, Stanković (Đurić), Zulfić, Vlaisavljević (Dimković), Luković (Šiškov), Veselinović, Nikolić, Zekić, Anđelković, Šormaz (Plavšić).