Remi za kraj

Šahovski derbi Severno-bačke zonske lige između Ravangradskih Ajkula i Vrbasa završen je bez pobednika. Gosti su bili staloženiji na startu meča i preko Veselinova i Zlatića su upisali poene. Ipak, Živanović i Skrobonja su ubrzo potom poravnali rezultat. Glamuzina/Popović i Milojičić/Petrović su remizirali, pa je na kraju u derbiju jedina dva neporažena tima sezone bilo konačnih 3:3. Pobedu u poslednjem kolu upisala je ekipa Bezdana (nad Radničkim iz Tornjoša), dok je Bački Breg poražen na gostovanju u Prigrevici. U somborskom okršaju Aleksa Šantić je slavio (5:1) nad Poletom iz Rastine.

Tabela: Vrbas 23 (39.5), Ravangradske ajkule 21 (35), Prigrevački SK 17 (29), Bezdan 16 (28), Mladost 14 (30), Radnički 12 (25), Bački Breg 9 (21.5), Aleksa Šantić 7 (21.5), Polet II 6 (22), Potisje 1 (18.5).

U redovima vicešampiona iz Sombora tokom ove sezone više nego zapažen nastup imao je Nikola Živanović koji je bio uspešan u svim odigranim mečevima (devet poena iz devet mečeva). Odmah iza njega je Drago Kurčubić sa sedam poena iz devet mečeva. U ekipi Bezdana najbolji utisak ostavio je Igor Terzina sa 5.5 poena iz sedam duela, dok su redovima Bačkog Brega bolji od ostalih bili Petar Mandarić (8 mečeva – 5 poena) odnosno Miroslav Sumper (6 – 3.5). U dresu Aleksa Šantića izdvojili si Božidar i Branko Stojanovski sa po šest poena iz devet mečeva. Miroslav Lalić je osvojio najviše poena za Polet. (9 – 5.5).