Rukometaši bolji od komšija

Rukometaši Somborelektra pobedom nad komšijama iz Apatina su otvorili prolećni deo prvenstva Prve rukometne lige Srbije Sever. Domaći rukoemtaši su već nakon osam minuta stekli četiri gola viška. Sigurnom igrom do odlaska na odmor prednost je povećana na +7.  U nastavku utakmice igralo se uglavnom gol za gol, tako da je kraju domaći tim zasluženo slavio i stigao do važnih bodova koji će mnogo značiti u borbi za opstanak u ovom rangu takmičenja. Najefikasniji igrači u domaćem sastavu bili su Kolarić sa osam odnosno Jokić sa sedam golova. Sa druge strane Krec je završio utakmicu sa osam pogodaka na svom kontu. Narednog vikenda „Somborci“ gostuju u Dolovu, ekipi koja je stepenicu niže na tabeli, i sa dva boda manje. U rangu niže, oba somborska tima su poražena. Sombor je gostovao u Gajdobri, gde su bez većih problema poraženi od prvog tima lige. Gosti su se koliko toliko držali sve do sredine prvog dela, kada domaćin prelazi u vođstvo i do odlaska na odmor stiče pet golova prednosti. I u nastavku meča domaćin je diktirao ritam, što im je u jednom momentu donelo i prednost od maksimalnih deset golova. U poraženom sastavu istakao se Neškovski sa devet pogodaka. Dalmatinac je gostovao u Futogu, gde je minimalnom izgubio od domaćeg Metalca. Iako su „Futožani“ tokom prvog dela utakmice imali +4, „Riđičanci“ su do odlaska na odmor preokrenuli rezultat. Ipak na isteku 30. minuta na semaforu je rezultat bio egal. Do sredine drugog dela ekipa iz Riđice je imali prednost. U neizvesnoj završnici pobeda je na kraju pripala ekipi Metalca. U ekipi iz Riđice najbolji je bio Marko Vojvodić sa sedam pogodaka. U narednom kolu Sombor će ugostiti ekipu Vojvode Stepe, dok će u Riđici gostovati Radnički iz Jaše Tomića.

Somborelektro – Apatin 28:22 (18:11)

Isključenja: 4 minuta (Somborelektro). 4 minuta (Apatin).

Sedmerci: 2/4 (Somborelektro). / (Apatin).

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 8, Petrović, Gajin, Pejinović, Mijić, S. Miskin 3, Ž. Miskin 3, Jokić 7, Oros 3, Kuprešanin 3, Gradinac, Veselovski 1, Domić, Vojvodić, Zeljko.

Apatin: Džaja, Konstantinović, Sunajko 2, Nađ 3, Ćirić, Rožić 3, P. Mandić 2, Milićević, Z. Mandić, Grubor, Pilipović 2, Tišma, Krec 8, Solać 1, Medić 1.

Tabela

Hercegovac – Sombor 36:27 (19:14)

Isključenja: 8 minuta (Hercegovac). 6 minuta (Sombor)

Sedmerci: 6/8 (Hercegovac). 2/4 (Sombor)

Hercegovac: Aćimović, Francuz 2, Urošev 6, Račić 5, Rađenović 2, Janjić 6, Tankosić 2, Kralj 1, Ratković 1, Tasić 6, Soldo, Nadoveza, Kozomora 5, Samardžić.

Sombor: Cvetković, Neškovski 9, Šuša, Sladek 1, Radosavljević 5, Janković, Kokrehelj 7, Mijatović 1, Aćićić 4.

Metalac – Dalmatinac 28:27 (15:15)

Isključenja: 8 minuta (Metalac). 4 minuta (Dalmatinac).

Sedmerci: 0/3 (Metalac). 7/8 (Dalmatinac).

Metalac: Berišaj, Jakšić 5, Kokić 5, Ilić 5, Stojanović 3, Manić, Bjelić 5, Jovičić, M. Mandić 4, R. Mandić, Marković, Devetak, Devrnja 5, Podunavac, Radaković 1, Popović.

Dalmatinac: Zeljko, Ma. Vojvodić 7, Mi. Gardijan 1, Maričić, S. Miskin 4, Ležajić 2, Graovac 4, Milanko 5, Vorkapić, Macura 3, Ma. Gardijan, Vatić 1, Gajin, Mi. Vojvodić.

Tabela