Pobeda Sombora, naredni rival Grafičar

Rukometaši Sombora zabeležili su treći trijumf u sezoni. Somborci su u šestom kolu poslednjeg rukometnog ranga savladali ekipu Sivca. Viđena je prava prvenstvena utakmica sa puno preokreta. Domaćin je bolje otvorio meč, imali su prednost u uvodnim minutama, međutim, gosti su se nakon toga probudili. Prvi put su poveli u desetom minutu i do odlaska na odmor prednost nisu ispuštali. Nakon pauze ekipa Sombora se stabilizovala. Već posle pet minuta su uspeli da stignu tri gola zaostatka. Sivčani su sredinom drugog dela serijom 3:0 poveli sa 25:22. Usledio je ekspresni odgovor domaćina koji sa pet vezanih golova preokreće rezultat u svoju korist. To je bio i presudni momenat utakmice, jer gosti do kraja utakmice nisu uspeli da se povrate. Junak pobede bio je Strahinja Aćić sa 14 postignutih pogodaka. Na drugoj strani Luka Vemić i Filip Predojević su zajedno postigli 27 golova. Vemić se 14 puta upisivao u strelce, dok je Predojević postigao gol manje. U narednom kolu Sombor će odmeriti snage sa vodećim Grafičarem.

Izveštaj sa utakmice:

Sombor – Sivac 69 – 35:32 (17:20)

Sedmerci: 3/4 (Sombor). 2/2 (Sivac 69).

Isključenja:  16 minuta (Sombor). 10 minuta (Sivac 69).

Sombor: Pfajfer, Pavlović 1, Ristić, Gajin 4, Cvetković 6, Kelić, Zorić 2, Gajin, Ošap, Janković 1, Todorović, Vezmar, Plećaš 1, Kokrehelj 5, Pavlović 1, Aćić 14.

Sivac 69: Komazec, M. Popov 1, N. Popov, Černik 2, Čvokić, Regojević, Predojević 13, Vemić 14, Tomić, Rajić, Pušonja 2, Vlaović.

Tabela: Grafičar 8, Borac (BG) 6, Sivac 69 – 6, Sombor 6, Rusin 3, Kljajićevo 2, Obilić 1.