Somborelektro ubedljiv u Apatinu

Proteklog vikenda krenula su rukometna takmičenja. Somborski klubovi nastupaju u prvom, drugom i trećem republičkom rukometnom rangu. Ekipa Somborelektra pobedom u Apatinu započela je prvenstvo u prvom rangu. Gosti su od starta brzom igrom probijali domaću odbranu. Kako je vreme prolazilo tako se prednost „Somboraca“ povećavala. Na odmor su otišli sa četiri gola viška. U nastavku susreta domaći su koliko toliko držali priključak, međutim kada im je ponestalo snage ekipa iz Sombora ih je „dokrajčila“ za konačnih plus deset. Dalmatinac, koji nastupa u rangu niže, na startu sezone remizirao je sa Metalcem iz Futoga. Gosti su tokom prvog dela susreta bili u konstantnoj prednosti, te su na odmor otišli sa četiri gola prednosti. Domaći su u nastavku zaigrali bolje, a do izjednačenja i zasluženog boda su stigli u poslednjim trenucima meča. Drugi somborski predstavnik u ovom rangu je ekipa Sombora koja je na startu sezone poražena na domaćem parketu od Hercegovca. Ekipa iz Gajdobre je od starta bila u prednosti, da bi u nastavku susreta pojačali ritam i susret rešili u svoju korist sa osam pogodaka prednosti. U poslednjem rukometnog rangu Graničar iz Gakova je bez većih problema savladao goste iz Ruskog Krstura, dok su somborskom derbiju snage odmerili Kljajićevo i bezdanski Grafičar. Iako su domaćini na odmoru imali dva gola prednosti, gosti su utakmicu rešili u svoju korist sa 24:31.

Apatin – Somborelektro 25:35 (12:16)

Sedmerci: 2/4 (Apatin). 5/8 (Somborelektro).

Isključenja: 24 minuta (Apatin). 6 minuta (Somborelektro).

Apatin: Nađ 5, Kljajić 4, Divjak 2, Ćirić 2, P. Mandić 2, Zec, Z. Mandić 1, Mačkić 4, Grubor 1, Radovanović 1, Ćopić, Gardijan 3, Davidović.

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 9, Petrović, Gajin 1, Pejinović, Jović 4, S. Miskin 4, Ž. Miskin 2, Jokić 7, Oros 2, Domić, Kuzeljević 5, Rnjak, Gradinac, Svilar 1, Zeljko.

Dalmatinac – Metalac 41:41 (20:24)

Sedmerci: 6/10 (Dalmatinac). 4/7 (Metalac).

Isključenja: 10 minuta (Dalmatinac). 12 minuta (Metalac).

Dalmatinac: Vojvodić 3, Olujić 4, S. Miskin, Ležajić 6, Šveljo, Vulinović, Graovac 14, Milanko 7, S. Macura 7, Tanurdžić, Zelić, A. Macura.

Metalac: Leđanac, Bijelić 2, Kokić 10, Sapožničenko, Podunavac 7, Jakšić 2, Mandić 6, Korčok 3, Dautovac, Jovičić 1, Popović, Stojanović 10, Jojić.

Sombor – Hercegovac 25:33 (12:13)

Sedmerci: 1/3 (Sombor). 3/3 (Hercegovac).

Isključenja: 8 minuta (Sombor). 4 minuta (Hercegovac).

Sombor: Draginjić 8, Kovač, Neškovski 4, Šakota 4, Jakov, Manojlović, Blagojević, Jelić 1, Roganović 1, Sladek, Radosavljević 1, Kokrehelj 5, Radaković 1, Aćić.

Hercegovac: Aćimović, Francuz, Urošev, Račić, Rađenović 2, Janjić 9, Tankosić 2, Kralj 3, Bakmaz 1, Tasić 4, Soldo, Nadoveza 4, Kozomora 8, Samardžić, Ratković.

Kljajićevo – Grafičar 24:31 (13:11)

Sedmerci: / (Kljajićevo). 0/1 (Grafičar).

Isključenja: 8 minuta (Kljajićevo). 4 minuta (Grafičar).

Kljajićevo: Kosanović, N. Bjeloš, Dragaš 8, R. Bjeloš 2, Mrkonjić 2, Karagaća, M. Bjeloš 1, Dević 2, Hajdin 6, Paić 1, Mudrinić, Pešut 2, Radošević, Konakov, Simić,

Grafičar: Feješ,Dragojević, I. Odri 5, Katić 3, Radanović 5, S. Odri 9, Polovina 4, Čabrilo 5.

Graničar – Rusin 26:19 (11:13)

Sedmerci: 3/3 (Graničar). 2/4 (Rusin).

Isključenja: 8 minuta (Graničar). 4 minuta (Rusin.

Graničar: Stokuća, Despot, Marinković 2, Trstenjak 2, Mastilović 1, Drča 3, Kojić 13, Milić, S. Marković 5, Pupovac, Andreković, M. Marković.

Rusin: Rac 2, Toma 7, Herbut 4, Salak 3, Govlja 1, Đurko, Mikita 2, Mudri.

Takmičenja se nastavljaju za vikend. Ekipa Somborelektra u subotu, 28. septembra od 19 časova dočekuje ekipu Dolova. Meč će suditi Vujackov/Ristić, dok je delegat Stevica Jevremov. Istog dana u isto vreme Dalmatinac gostuje u Jaši Tomiću, gde će se sastati sa domaćim Radničkim. Meč će voditi sudijski dvojac Skuban/Rađenović, dok je delegat/kontrolor Boško Krstić. Sombor putuje u goste Vojvodi Stepi. Utakmica se igra u nedelju od 11 časova. Sudije su Vujackov/Ristić, a delegat Slađana Kravarušić. Prigrevica u subotu od 19 časova dočekuje Pančevo. Za sudije meča su određeni Vukčević/Sliva, dok je delegat Goran Lovrić. Svoju prvu ovosezonsku utakmicu će odigrati i ženska ekipa Ravangrada koja u subotu, 28. septembra od 20 časova gostuje u Apatinu. Meč će suditi Cvelf/Đurašinović, a za delegata je postavljen Dušan Kosović. U rukometnom „betonu“ sastaju se: Rusin – Grafičar (sudije Đorović/Despotović, delegat Vanja Stojanović), Sivac 69/2 – Kljajićevo (sudije Sliva/Vukčević, delegat Sanja Dronjaković), Graničar – Obilić (sudije Kaluđerović/Radoičić, delegat Miljan Rabrenović). Susreti u Ruskom Krsturu i Gakovu se igraju u subotu od 19.30 odnosno 16 časova, dok će se meč u Sivcu igrati u nedelju od 11 časova.