Radnički 1912 bolji od Njerš Ištvana

Omladinci Radničkog 1912 u ponedeljak 23. septembra ugostili su ekipu Njerš Ištvana. U pitanju je prvenstvena utakmica u okviru 6. kola Omladinske lige Vojvodine Sever. Domaćin je poveo golom Vukasa na samom startu utakmice. Prednost je udvostručio štoper Buišić. Abraham je smanjio prednost domaćina fantastičnim udarcem sa 20-tak metara. Lopta je završila u rašljama golmana Pehilja. U drugom delu mladi somborci su držali loptu u svom posedu, vrebali priliku i novim golom Milovana Vukasa uspešno utakmicu priveli kraju. Nakon ovog kola Radnički 1912 zauzima četvrtu poziciju na tabeli sa 11 bodova. Kadeti su gostovali u Odžaci gde su se sastali sa domaćim Liderom. U prvom delu susreta viđena su dva gola, po jedan na obe strane. U nastavku susreta kadeti Radničkog 1912 su dodali gas, postigli još dva pogotka i slavili sa 1:3. Strelac za domaće bio je Filipović, dok je golove za goste postigli Vemić, Vidaković i Kovačević. Somborska ekipa je trenutno prva na tabeli Područne kadetske lige Sombor. Pioniri su odigrali nerešeno sa ekipom CFK-a. Viđena su dva gola na obe strane. Ekipa iz Vrbasa je rešila prvi deo u svoju korist golom Kovačevića, iako su mladi somborci imali tri četiri izgledne prilike za postizanje gola. U nastavku susreta isti igrač je duplirao vođstvo CFK-a, da bi Nenadić sa dva gola izjednačio rezultat i doneo važan bod svojoj ekipi. Nakon pet odigranih kola najmlađa takmičarska selekcija Radničkog 1912 zauzima pretposlednju poziciju na tabeli Pionirske lige Vojvodie Sever sa dva osvojena boda. Narednog vikenda pioniri gostuju u Novom Sadu, ekipi GDM 021, kadeti će ugostiti Borac iz Bačkog Gračaca, dok će najstarija takmičarska klupska selekcija putovati u Suboticu na megdan ekipi Bačke 1901.

Radnički 1912 – Njerš Ištvan 3:1 (2:1) – omladinci

Strelci: Vukas 2, Buišić (b 1912). Abraham (Njerš Ištvan).

Žuti kartoni: Lazić (Radnički 1912). Peršin, Ivanov (Njerš Ištvan).

Radnički 1912: Pehilj (Šuša), Plavšić (Basarić), Vukadinović (N. Kovačev), Matijaš, Mančić (Kusić), Radev, Tomaš (F. Kovačev), Kukolj (Đ. Lazić), U. Lazić, Buišić (Zelić), Vukas.

Njerš Ištvan: Ladanji, Denković (Čisar), Virag, Božić, Kekenj (Fazekaš), Deak (Fenjsaruši), Renji (Selić), Abraham (Hrustanović), Ivanov, Viola, Peršin.

Lider – Radnički 1912 – 1:3 (1:1) – kadeti

Strelci: Filipović (Lider). Vemić, Vidaković, Kovačević (Radnički 1912).

Žuti kartoni: /

Lider: Šoškoćanin, Jovanović, Kovačević, Protić, Nikolić, Milovanović, Vajc, Trifunović, Ilibašić, Filipović, Basarić.

Radnički 1912: Štork, Šević, Ralević, Praštalo, Plavšić, Kartalija, Drvar, Popović, Vemić, Vidaković, Đurđev.

Radnički 1912 – CFK 2:2 (0:1) – pioniri

Strelci: Nenadić 2 (Radnički 1912). Kovačević 2 (CFK).

Žuti kartoni: Novaković, Vujović, Obradović (CFK).

Radnički 1912: Lerić, Tešić, Sadiković, Ćetojević, Šarić, Vuletić, Ibišić, Džinić (Kubatov), Nenadić, Ivančević (Kreko), Kucurski.

CFK: Vojvodić, Makaji, Mićunović, Vujin, Kostelnik (M. Mićunović), Kovačević, Obradović, Bubalo (Popović), Vujović, Vulević (Đurđevac), Novaković.