Radnički osvojio drugi turnir u nizu

Proteklog vikenda u Bačkom Brestovcu je odigran fudbalski turnir „Za sve BSK-ove legende“ u organizaciji „Brestovačkog“ kluba. U subotu su odigrane polufinalne utakmice. Sastali su se Polet i Radnički 1918, a bolji su bili „Ratkovčani“ koji su slavili sa 2:1. U drugom polufinalnom duelu između domaćeg BSK-a i Radničkog (Sombor) viđena je prava „goleada“, a pobednika meča su na kraju odlučili penali. Bolji su bili gosti iz Sombora. U regularnom delu bili je 4:4. Strelci za domaće su bili: Nemanja Kulić 2, Bojić 2, dok su golove za „Somborce“ postigli: Erdei, Lukić, Vuković, Sapozničenko. Nakon kaznenih udaraca gosti su slavili sa 1:3. Dan kasnije, u nedelju, u utakmici za treće mesto sastali su se Polet – BSK, dok su se u finalu sastali Radnički 1918 – Radnički (Sombor).

Susret za treće mesto

BSK – Polet 1:2 (0:1)

Strelci: Timar (BSK). Malinović, Aljoša Jovović (Polet).

BSK: Ćuić, Trifunović, Stanić, Antičević, Đođić, Divjak, Agbaba, Medić, Timar, Bojić, Savić. Priliku su dobili: Isakov, Vejnović, Bačić.

Polet: Marković, Aleksić, Stanojković, Stanković, K. Jovović, Doroslovac, Malinović, Končarević, A. Jovović, Zlatković, Stošić. Priliku je dobio: Anđelković.

Finale

Radnički 1918 – Radnički 1:1 (0:0) penalima 1:4

Strelci: Novković (Radnički 1918). Lukić (Radnički Sombor).

Strelci sa penala: Gvozdenović (Radnički 1918). Čuljak, Sapozničenko, Lukić, Bubnjević (Radnički Sombor).

Radnički 1918: Zelić, Aleksić, Santrač, Kesić, Lazarević, Milunović, Novović, Kardinal, Milojević, Genić, Petković. Priliku su dobili: Spasić, Kocić, Đokić, Gvozdenović, J. MIlojević.

Radnički: Pehilj, Dulić, Mazinjanin, Čuljak, Adri, Vuković, Vukadinović, Sapozničenko, Žeželj, Martinović, Lukić. Priliku su dobili: Drača, Topalov, Bubnjević, Plavšić, Vujović, Vagić.

Somborci su bili bolji rival tokom celog meča, propustili su nekoliko izglednih prilika, ali su na kraju srećno i zasluženo slavili. Ratkovčani su iskoristili kiks somborske odbrane i preko Novovića su poveli u 55. minutu meča. Gol nije poremetio igru Radničkog (Sombor) te su nastavili sa odličnom igrom, a pet minuta pre kraja meča su uspeli da izjednače preko Lukića. U penal seriji bili su koncentrisaniji, pa su na kraju i zasluženo podigli pehar. Inače, samo nedelju dana ranije, na penale su osvojili i Žak-ov Memorijal „Milorad Miša Mijatović“, čime su za samo nedelju dana osvojili dva turnira na kojima su nastupali.

Pobednička ekipa FK Radnički Sombor

Slika preuzeta sa www.soinfo.org portala