Radnički slavio na Žakovom „Memorijalu“

Memorijal Milorad Miša Mijatović finale 2018 godine Radnički - Žak - slika Vinko Janković

Završen je 17. Memorijal „Milorad Miša Mijatović“. U finalu su se sastali domaći Žak i gradski rival Radnički. Pobednik je odlučen nakon izvođenja penala, a bolji u penal seriji su bili gosti sa Gradskog stadiona. Gostima je pripalo prva, a Žakovcima drugo poluvreme. Radnički je poveo sredinom prvog dela susreta preko Sapozničenka, na odlično proigravanje Nenada Čuljka. Imali su gosti još dve izgledne prilike, ali su Žeželj i Martinović bili neprecizni. Domaćin je pripretio preko Trkulje, koji je fantastično šutirao sa 25 metara, ali je lopta pogodila prečku. U nastavku susreta domaćin je bio bolji, preuzeo je inicijativu i vrebao priliku iz kontri. Nakon jedne neuspele ofsajd zamke, Stanković je pobegao i rutinski matirao golmana gostiju Jeličića. Pobednika su odlučili penali. Domaćin je promašio tri, a gosti dva kaznena udarca, a pobedu ekipi Radničkog doneo je iskusni Damir Vuković.

ŽAK: Lagundžin, Dmitrović, Bećanović, Trkulja, Kovačević, Bubnjević, Halas, Ljuština, Stanković, Đorđević, Delija. Igrali su još: Asan i Banda.

Radnički: Jeličić, Dulić, Mazinjanin, Josić, Erdei, Vuković, Vukadinović, Sapozničenko, Žeželj, Martinović, Čuljak. Igrali su još: Pehilj, Žunić, Topalov, Zambo, Drača.

Slika: Vinko Janković