ŽAK siguran, Stanišić izgubio derbi

ŽAK – Mladost (K) 3:1 (3:1).

Strelci: Šimunov, Stanković, Đukanović (ŽAK), Žegarac (Mladost).

ŽAK: Molnar, Grgić, Matić, Ljuština, Šimunov, Delija, Bubnjević, Radusin (Savić), Stanković, Đukanović (Hernaus), Komušanac (Živković).

Mladost: Šćepanović, Kiš Juhas (Kolovati), Šuman (Čanković), Feteke, Pap, Kilić, Žegarac, Zejak (Varga), Radaković, Balović, Dautović.

Utakmica je rešena sredinom prvog dela. Fudbaleri Žaka su odlično ušli meč, a već u 20 minutu bilo je velikih 3:0. Strelci za domaću ekipu bili su Šimunov u 13. minutu, Stanković u 15. i Đukanović u 20 minutu utakmice. Poraz gostiju ublažio je Žegarac krajem prvog dela meča, fantastičnim udarcem iz slobodnog udarca sa 25 metara. U nastavku domaća ekipa bolji rival na terenu, imali su par prilika preko, međutim promene rezultata nije bilo. Derbi kola odigran je u Crvenki, gde su se sastali dve najbolje ekipe ovog ranga takmičenje. Llider Prvenstva, ekipa Stanišića doživeli je prvi prolećni poraz. Crvenka je bila bolja ekipa na terenu i na kraju je zasluženo slavila sa 3:0. Nakon ovog kola, razlika između dve prvoplasirane ekipe je smanjena, pa tako u uvom momentu ekipa Stanišića ima devet bodova viška u odnosu na rivala iz Crvenke. Žak je na 12 poziciji sa 20 bodova. Naredno kolo na programu je već u sredu. Stanišić na domaćem terenu dočekuje Budućnost iz Mladenova, dok Žak u gostima igra protiv ekipe Rusina.

U ostalim mečevima sastaju se: Kula – Vojvodina, Lipar – Crvenka, Stari Grad – Hercegovac, Hajduk Junior – Krila Krajine, Mladost – Budućnost. Slobodna je ekipa Slavije.