Rukometaši Graničara u drugom rangu

U ponedeljak, 4. juna odigrana je poslednja utakmica u rukometnoj Trećoj ligi grupa Bačka. Rukometaši Sombora su u Gradskoj hali Mostonga dočekali ekipu Kljajićeva u zaostaloj utakmici pretposlednjeg 13. kola. Gostima je pripalo prvo poluvreme, a domaćoj ekipi drugo. Kljajićevčani su vodili od samog starta meča, u više navrata su imali i četiri gola prednosti, ali su domaći na odmor  ipak otišla sa minusom od dva gola. U nastavku druga slika na terenu. Somborcima je trebalo samo dva minuta da izjednače, a u 37. minutu su prvi put i poveli u drugom delu meča. Šest minuta pre kraja na semaforu je bio “egal” (25:25). Ipak, domaći rukometaši su furioznim finišom i serijom 6:1, prelomili meč.

RK Sombor – RK Kljajićevo 31:26 (13:15)

Sedmerci: RK Sombor 8 (7). RK Kljajićevo 3 (2).

RK Sombor: Dragaš 2, Cvetković 1, Vorkapić, Radaković 3, Jelić 3, Jakob, Manojlović 1, Zorić 14, Šuša, Kokrehelj 1, Radosavljević 3, Andrić 2, Kovač, Aćić 1, Blagojević.

RK Kljajićevo: Momčilović, Vilja, Smoljanović 1, Neškovski 11, Dević 2, Lovrić 5, Kosanović 2, Simić, Radošević 3, Vukobratović 2, Mudrić, Jelača.

Prvak trećeg ranga je ekipa Graničara iz Gakova, koja će se od naredne sezone takmičiti u Drugoj ligi grupa Sever, sa ekipama Somborelektra i Dalmatinca.

Tabela..

Slika: Vinko Janković