„Panteri“ sigurni u Šidu

Rukometaši Sivca 69 svoj meč 18. kola odigrali u sredu u Šidu protiv domaćeg Radničkog 1958. Iako su nastupili sa kombinovanim sastavom, lako su izašli na domaćinom, te su stigli do nove, osamnaeste pobede u nizu. Vodeći tim lige je meč otvorio sa četiri vezana pogotka, prednost su uspešno održavali tokom prvog poluvremena, da bi u poslednjih par minuta novom serijom od 4:0 na odmor otišli dvocifrenom prednošću. Time je meč i prelomljen. U nastavku je viđena izjednačena igra obe ekipe, a razlika sa poluvremena se nije menjala. Najefikasniji igrač lidera Prve lige Sever bio je Marko Čabai sa osam postignutih golova. Uspešno ga je ispratio njegov imenjak, Živković koji je postigao dva gola manje. U domaćem sastavu Kovinčić i Surudžić su dali poo šest golova.

Radnički 1958 – Sivac 69 – 21:33 (6:18)

Sedmerci: 2/2 (Radnički 1958). 2/2 (Sivac 69).

Isključenja: 12 minuta Radnički 1958. 6 minuta (Sivac 69).

Radnički 1958: Matić, Macura 1, Kovinčić 6, Grčić, Zec, Janković 5, Surudžić 6, Gerber, Hrubik, Danguzov, Miličić 2, Ćetojević 1, Golić, Pavić.

Sivac 69: Bogojević, Ćujić, Bošković, Popov, Beslać, Šljukić, Sliva, Vemić, Potpara, Karavezić, Milojević, Slavuljica, Černik, Čabai, Živković, Šupica.

Panteri i dalje imaju pet bodova više od drugoplasirane Jabuke, koja je u ovom kolu savladala Mladost sa 28:19. Do kraja prvenstva je ostalo još četiri kola odnosno ekipi iz Sivca je ostalo još četiri stepenika do zacrtanog cilja, a to je plasma u Super B ligu Srbije. Naredni susret igraju na domaćem parketu za dve nedelje, odnosno 4. maja, protiv ekipe Mladosti. Tabela ..