Rukometaši bez šanse u Zrenjaninu

Rukometaši Sombora propustili su priliku da se pobedom u Zrenjaninu dodatno približe prvom konkurentu u borbi za opstanak u drugoj vojvođanskom rangu. Somborci nijednog momenta nisu bili u prilici da ostvare povoljan rezultat. Bili su u igri samo prvih deset minuta utakmice. Nakon toga domaćin preuzima konce igre u svoje ruke i u nekoliko navrati imali su sedam do osam golova prednosti. Ipak, do odlaska na odmor gosti uspevaju da prepolove razliku. Sergej Pavlović i Gajin pogotcima na startu drugog dela prilaze na minus dva. To je bilo sve što su Somborci uspeli da urade. Zrenjaninci se brzo vraćaju u igru, uspevaju da se odlepe na četiri do pet golova viška, nakon čega su uspešno meč priveli kraju. Najbolji pojedinac susreta bio je domaći kapiten Marko Stojšin sa osam pogodaka. U poraženom timu Dušan Gajin i Sergej Pavlović su meč završili sa po sedam golova. Ekipa Dalmatinca je „deklasirala“ goste iz Putinaca. To i nije bilo preterano teško, jer su gosti doputovali sa svega sedam igrača. Vojvodić, Garajski i Rikalo su utakmicu završili sa po sedam pogodaka. Dalmatinac je i dalje peti tim lige, ali sada imaju samo bod zaostatka u odnosu na bolje plasiranu Prigrevicu. Ovog vikenda gledaćemo upravo okršaj ova dva rivala. Putinci (10 bodova) i Sombor (8) su dva poslednja tima lige. Somborci u sledećm kolu dočekuju Radnički iz Jaše Tomića. Svoj drugi prolećni meč odigrali su i rukometaši Kljajićeva. Nakon poraza od vodećeg Sivca 69, Kljajićevčani su poraženi i na gostovanju od Obilića. Gosti su bili ravnopravni takmac samo do 19. minuta, nakon toga domaćin uspeva da se odlepi i rutinski meč privede kraju. Ekipa iz Kljajićeva je nastupili sa svega šest igrača, a kapiten Nikola Bjeloš je bio najefikasniji sa šest pogodaka. Trenutno su poslednji tim Treće lige Vojvodine – Sever sa svega dva boda. Sledećeg vikenda dočekuju ekipu Rusina iz Ruskog Krstura.

Izveštaji sa utakmica:

Zrenjanin – Sombor 34:28 (22:18)

Sedmerci: 2/3 (Zrenjanin). 4/6 (Sombor).

Isključenja: 16 minuta (Zrenjanin). 6 minuta (Sombor).

Zrenjanin: Džabadaj 1, Nagulić, Davidovac 2, Kečkeš 3, Ćibarić, Borjanović 4, Stojšin 8, Paun 6, Mikić 3, Nićetin, Vrbaški 2, Jovanović 2, Hodžić 3, Stoiljkovski, Mrkšić.

Sombor: P. Marjanac, Koril, Gajin 7, Rakinić, Kelić, Neškovski 1, Jokić 4, Stokuća, N. Marjanac, Gardijan 1, Vezmar, Veselovski 4, Plećaš 2, Aćić 2, S. Pavlović 7.

Dalmatinac – Putinci 44:18 (31:10)

Sedmerci: 0/1 (Dalmatinac). 3/3 (Putinci).

Isključenja: 2 minuta (Dalmatinac). / (Putinci).

Dalmatinac: Vojvodić 7, Radmilović 2, Olujić 1, Vučković 4, Vagić 2, Ležajić 6, Graovac, Šveljo 2, Garajski 7, Polovina, S. Macura 5, Končarević 1, Gluščević, Ćujić, Rikalo 7, A. Macura.

Putinci: Momčilović, Pejaković 3, Miljković 5, Ćulibrk, Kovačević 1, Vojinović 4, Ranković 5.

Obilić – Kljajićevo 29:22 (12:8)

Sedmerci: 0/1 (Obilić). 1/2 (Kljajićevo).

Isključenja: 8 minuta (Obilić). 4 minuta (Kljajićevo).

Obilić: Radulović, V. Đukanov 1, Petronijević 6,  Marinac 8, Kovač, I. Đukanov 1, Radaković 3, Čanjiga, Rakas, Subotić 1, Aleksin 6, Šokolovački, Katona 3, Lagundžin.

Kljajićevo: Pešut, Vukobratović 4, Bjeloš 6, Vorkapić 5, Dević 5, Rnjak 2.