Miloševiću poslednjih 15 minuta

Amaterska reprezentacija Fudbalskog saveza Vojvodine plasirala se u finale kvalifikacionog turnira regiona FSS za UEFA regionalni kup pobedom nad selekcijom Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije rezultatom 4:1. Povela je selekcija Vojvodine već u 4. minutu nakon lepe akcije. Dejan Mitrović iz bačkojaračke Mladosti prebacio je težište igre na levu stranu pasom do Stefana Kuburovića. Bočni fudbaler Slobode iz Donjeg Tovarnika uputio je odličan centaršut koji je fudbaler Tise Luke Kostića sa nekih 7-8 metara od gola sproveo u dalji ugao čuvara mreže Istočne Srbije Strahinje Markovića. FSV duplira prednost u 16. minutu nakon prekida. Nakon dosuđenog prekršaja na nekih 25 metara od gola iskoso sa desne strane loptu je namestio Stefan Kuburović. Zavrnuo je loptu levom nogom u šesnaesterac, ona je iznenadila golmana Markovića koji je uspeo da je samo kratko odbije što je iskoristio štoper zrenjaninskog Radničkog Vlado Topić gurnuvši loptu u mrežu iz peterca. U 23. minutu već je 3:o za ekipu iz ravnice. Nakon još jednog dobrog centaršuta Kuburovića sa leve strane lopta pogađa u ruku Mitkovića i sudija Aleksandar Nikolić iz Lajkovca pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač kaznnog udarca bio je visoki centarfor Mladosti iz Bačkog Jarka Bratislav Jelić. Selektor Šponja morao je da izvrši prinudnu izmenu u 36. minutu posle povrede Luke Kostića. Fudbalera Tise iz Adorjana istegao je zadnju ložu i neće moći da nastupi u sutrašnjem finalu. Zamenio ga je Vukmanović LJubomir iz Donjeg Srema 2015. U 44. minutu žuti karton dobio je Bratislav Jelić koji je zamenjen na poluvremenu. Umesto njega u igru je ušao Dimitrije Volarević iz inđijskog Železničara. Na 3:1 smanjio je kapiten FS RIS Filip Petrović u 59. minutu koji je natračao na loptu odbijenu nakon nesigurne intervencije golmana Milovanova. Od 65. minuta najboljeg igrača utakmice Kuburovića zamenio je Aleksandar Misić, fudbaler Omladinca iz Novih Banovaca. Od 76. minuta Vladimira Paroškog iz Borca iz Šajkaša zamenio je Nikola Milošević iz Sloge iz Čonoplje. Ako je i postojala neka neizvesnost u vezi konačnog ishoda otklonio ju je u 82. minutu fudbaler Bečeja Lazar Milovanović. Nakon kornera koji je izveo Milan Bačvanski iz elemirskog Naftagasa bio je najviši u skoku i postavio konačan rezultat 4:1. Finale je na programu u nedelju 9. juna od 19 časova na stadionu Lagator u Loznici, a protivnik selekciji Vojvodine biće amaterska reprezentacija Fudbalskog saveza Beograda. Ko trijumfuje u borbi za pehar FSS stiče pravo da predstavlja našu zemlju na turniru 3. grupe UEFA kvalifikacija čiji domaćin je početkom septembra FS Srbije (SC FSS u Staroj Pazovi). Osim predstavnika naše zemlje učestvuju još i amateri Zapadne Slovačke (koja se prva kvalifikovala), Severne Makedonije i Velsa.

FS Vojvodine – FS RIS 4:1 (3:0)

Loznica – Stadion „Lagator“. Gledalaca: 300. Sudija: Aleksandar Nikolić (Lajkovac). Strelci: Kostić u 4, Topić u 16, Jelić (iz penala) u 23. i Milovanović u 82. minutu za FSV, Petrović u 59. za FS RIS. Žuti kartoni: Jelić (Vojvodina).

FS VOJVODINE: Milovanov, Marković, Bačvanski, Topić, Kostić (od 36. Vukmanović), Barić, Jelić (od 45. Volarević), Mitrović, Kuburović (od 65. Misić), Paroški (Milošević), Milovanović.

FS RIS: Marković, Mitković, Milosavljević, Vidojević, Jović, Milošević, Stojanović, Bogdanović, Petrović, Živić, Milićević.