Amateri Vojvodine izborili Uefa kvalifikacije

Amaterska reprezentacija Fudbalskog saveza Vojvodine osvojila je kvalifikacioni turnir regiona FSS za UEFA regionalni kup pobedom nad selekcijom Fudbalskog saveza Beograda rezultatom 2:0. Ovim trijumfom osim pehara FSS stekli su pravo da predstavljaju našu zemlju na turniru 3. grupe UEFA kvalifikacija čiji domaćin je početkom septembra FS Srbije (SC FSS u Staroj Pazovi). Osim selekcije FSV učestvovaće još i amateri Zapadne Slovačke (koja se prva kvalifikovala), Severne Makedonije i Velsa. Po teškom vremenu i temperaturi od čak 30 stepeni na prelepom novom stadionu Lagator Vojvođani su zasluženo stekli pravo i privilegiju da reprezentuju našu zemlju na kvalifikacionom turniru za UEFA regionalni kup u septembru. Igrači selekcije Beograda ušli su oštro u finalnu utakmicu, a najviše startova pretrpeo je centarfor selekcije FSV Dimitrije Volarević. Nakon jednog takvog prvi žuti karton zaradio je Miljan Savić koji je već u 23. minutu nakon udaralja laktom Petra Barića dobio i drugi žuti, što je značio i kraj utakmice za njega. Reprerezentacija Vojvodine povela je u drugom minutu nadoknade vremena. Nakon centaršuta desnog beka pančevačkog Dinama Vukašina Markovića loptu je kraj prve stative u mrežu sproveo ju je kapiten čonopljanske Sloge, Nikola Milošević. Prednost je duplirao fudbaler Slobode iz Donjeg Tovarnika Petar Barić lepim golom u 70. minutu. Asistent je bio Ljubomir Vukmanović. „Sve čestitke igračima, stručnom štabu na čelu sa Vladimirom Šponjom, pomoćnicima Nedeljku Babiću i Darku Puškariću, treneru golmana Dejanu Kosturanovu i kompletnoj delegaciji Fudbalskog saveza Vojvodine na čelu sa Milanom Mirkovićem na velikom uspehu i puno sreće u septembru“ – stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Vojvodine.

FS Beograda – FS Vojvodine 0:2 (0:1)

Loznica – Stadion „Lagator“. Gledalaca: 200. Sudija: Ivan Gospavić (Lazarevac). Strelci: Milošević u 45+2. i Barić u 70. minutu. Žuti kartoni: Savić (Beograd), Milovanović (Vojvodina). Crveni karton: Savić (Beograd) u 23. minutu.

FS BEOGRADA: Borjan, Stjepanović, Tatomirov, Pavlović, Borović, Kuzmanović, Vuković, Jovičin, Rupar, Savić, Janković.

FS VOJVODINE: Milovanov, Marković, Bačvanski (od 82. Ješić), Topić, Grbić, Barić, Volarević (od 82. Jelić), Mitrović (od 57. Vukmanović), Kuburović, Milovanović (od 73. Misić), Milošević (od 57. Paroški).