Tekstilac poražen u Čelarevu

Ekipa Tekstilca poražena je minimalnim rezultatom u sedmom kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije od do juče poslednjeplasirane ekipe Novog Sada. Strelac jedinog pogotka za domaćina bio je Somborac Nikola Furtula u 39. minutu susreta. Nakon ovog neočekivanog poraza Odžačani su pali stepenicu niže na tabeli. Trenutno su treći tim lige sa 12 bodova, koliko ima i šabačka Mačva. Prvoplasirana ekipa OFK Beograda ubedljivo je prva sa 19 bodova. Izveštaj sa utakmice možete videti u prilogu. U narednom kolu Tekstilac dočekuje ekipu Grafičara. Ostali rezultati ovog (7) kola: Mačva – Inđija Toyo Tires 2:1, Sloboda – Vršac 1:1, Metalac – Mladost Gat 0:0, Radnički (NB) – Radnički (SM) 0:1, Dubočica – Kolubara 1:1, Grafičar – OFK Beograd 0:5, Jedinstvo – Smederevo 1924 – .

Tabela: OFK Beograd 19, Mačva 12, Tekstilac 12, Inđija Toyo Tires 11, Smederevo 1924 – 10, Vršac 10, Kolubara 9, RAdnički (SM) 9, Grafičar 9, Dubočica 8, Sloboda 7, Jedinstvo 7, Radnički (NB) 6, Metalac 6, RFK Novi Sad 1921 – 5, Mladost Gat 3.

Parovi narednog (8) kola: Inđija Toyo Tires – OFK Beograd, Tekstilac – Grafičar, Kolubara – RFK Novi Sad 1921, Radnički (SM) – Dubočica, Smederevo 1924 – Radnički (NB), Mladost Gat – Jedinstvo, Vršac – Jedinstvo, Mačva – Sloboda.

Nakon utakmice Fudbalski klub Tekstilac oglasio se saopštenjem koje prenosimo u celosti: Kome smeta jak Tekstilac? Ne tražimo alibi za prvi poraz u prvenstvu koji smo doživeli proteklog vikenda od ekipe RFK Novi Sad već želimo da skrenemo pažnju na ono što nam se dešava od prve do poslednje odigrane utakmice. Radi se o tendecioznom i perfidnom suđenju kojim se pomažu naši protivnici. Imajući u vidu da postoji kontinuitet u suđenju na štetu Tekstilca primorani smo da ovim putem reagujemo i apelujemo na nadležne u Fudbalskom savezu Srbije da zaustave kaznenu ekspediciju koja se obrušila na naš klub. Podsećamo da smo neujednačenom kriterijumu sudija najviše bili izloženi na gostovanju protiv ekipe Radničkog sa Novog Beograda. Nije bilo bolje ni na ostalim utakmicama. Kako je naš tim beležio sve bolje rezultate tako je i nivo tendecioznosti suđenja na štetu Tekstilca rastao. Takođe delegiranje službenih lica na poslednjoj utakmici sa RFK Novim Sadom i više je nego diskutabilno jer se radi o sudijskoj trojci koja dolazi upravo iz tog grada. Sa pravom se onda pitamo da li i kome smeta jak Tekstilac? Pošto vidimo u kom pravcu se odvijaju stvari, a iz svega navedenog mogli smo to zaključiti, ovim apelom želimo da zaustavimo sve nečasne radnje prema klubu. Uvažena gospodo, iako smo novajlije u ovoj ligi neočekujemo nikakve privilegije već isti tretman i ravnopravno suđenje kao i ostale ekipe. Dignitet, gospodstvo i ime kluba štitićemo kako na terenu tako i van njega. Sportski pozdrav.