Tekstilac overio velika tri boda

Fudbaleri Tekstilca u petom kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije gostovali su na Novom Beogradu gde su u nadoknadi vremena porazili domaći Radnički sa 3:1. Oba tima su pred ovaj duel bila u sredini tabele sa šest bodova iz četiri meča. „Majstori“ su odlično otvorili meč i već posle uvodnih par minutu imali su prvu izglednu priliku. Simčević je bio u gol šansi, ali je Brać bio na visini zadatka. Narednih dvadesetak minuta igralo se na sredini terena, bez prilika, sve dok Davidović nije opalio iz daljine, ali je lopta završila tik pored stative domaćeg gola. Isti igrač je samo par minuta kasnije neodbanjivo šutirao sa ivice kaznenog prostora za vođstvo ekipe iz Odžaka. Stefan Stojanović je mogao da prelomi meč u nadoknadi vremena prvog poluvremena, ali je njegov pokušaj zaustavio golman Lazarević. Radnički je u nastavku zaigrao puno ofanzivnije, gosti su se s koncentrisali na odbranu gola što im se obilo o glavu. U 76. minutu Luković nesmotreno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, te je glavni sudija dosudio najstrožu kaznu za domaćina. Kapiten Đokić je neodbanjivo šutirao za izjednačenje. Novu radost gostima donosi Irfan Zulfić u 90. minutu, da bi sedam minuta kasnije isti igrač sa „kreča“ postavio konačan rezultat utakmice. U sledećem kolu Tekstilac će u Bačkoj Palanci ugostiti ekipu Dubočice, koja je ovog vikenda poražena od ekipe sa Karaburme. Izveštaj sa utakmice.

Izveštaji sa utakmica (četvrtog kola): Vršac – Inđija Toyo Tires 0:1,  Mačva – Mladost Gat 2:0, Sloboda – Smederevo 1924 – 1:1, Metalac – Radničkim (SM) 1:0, Jedinstvo – Kolubara 3:2, Dubočica – OFK Beograd 3:5, RFK Novi Sad 1921 – Grafičar 2:2.

Tabela: OFK Beograd 13, Inđija Toyo Tires 10, Tekstilac 9, Grafičar 8, Mačva 8, Vršac 8, Smederevo 1924 – 7, Jedinstvo 7, Dubočica 7, Radnički (NB) 6, Kolubara 5, Metalac 5, Sloboda 3, Radnički (SM) 3, Mladost Gat 2, RFK Novi Sad 1921 – 2.

Parovi narednog (6) kola: Inđija Toyo Tires – Grafičar, OFK Beograd – RFK Novi Sad 1921, Tekstilac – Dubočica, Kolubara – Radnički (NB), Radnički (SM) – Jedinstvo, Smederevo 1924 – Metalac, Mladost Gat – Sloboda, Vršac – Mačva.