U toku prijave za UEFA „C“ i „B“ trenerske licence

Fudbalski savez Vojvodine objavio je Konkurs za edukaciju fudbalskih trenera za UEFA „C“ i UEFA „B“ licencu. Kako se navodi, svi zainteresovani kandidati imaju mogućnost da se prijave za polaganje do 3. septembra. Prijavu i potrebna dokumenta (izjava o nekažnjavanju i biografija) podneti elektronskim putem na mejl adresu: treneri@fsv.rs. Svi kandidati koji su zainteresovani za sticanje zvanja fudbalskog trenera sa UEFA „C“ licencom + Nacionalna golmanska licenca su i dalje u mogućnosti da se prijave za edukaciju koju organizuje FSV u saradnji sa CEFT FSS, a po standardima UEFA. Ona je namenjena svima koji hoće da se školuju u budućnosti za UEFA golmanske licence. Pored opštih uslova kandidat treba da ispunjava i posebne uslove:

  • minimum 6 godina igranja seniorskog fudbala bilo kog stepena takmičenja (overena potvrda iz kluba)
  • ili posedovanje nacionalne „C“ licence
  • ili diploma Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje (usmerenje fudbal)

Kada je u pitanju sticanje zvanja fudbalskog trenera sa UEFA „B“ licencom svi kandidati pored opštih uslova treba da ispunjavaju i posebne uslove:

  • minimum 7 godina igranja najvećeg stepena takmičenja profesionalnog fudbala (overena potvrda iz klubova)
  • ili posedovanje UEFA „C“ licence min. godinu dana, kao i obavezno članstvo u Trenerskoj organizaciji (dokaz trenerska knjižica/potvrda)

Treneri/kandidati su u obavezi da popune prijavu za upis na edukaciju, obrazac o nekažnjavanju, te biografiju igračke i trenerske karijere. Sve ostale informacije o opštim i posebnim uslovima upisa, kao i o svim dodatnim pojedinostima, mogu se dobiti i na broj telefona 064/845 – 55 – 00 (Bojana Bubalo).