Savulja i Vukovi lagano, Sloga umalo iznenadila

Letnji turnir u malom fudbalu pod nazivom Sombor Kup 2023 zvanično je startovao u sredu, 7. juna. Iako je seniorsko takmičenje trebalo startovati u ponedeljak, loše vreme (kiša) su uticali da ekipe sa takmičenjem startuju sinoć. Prijavljeno je 18 ekipa koje su razvrstane u šest grupa. U svakoj grupi nastupa po tri ekipe. Prvoplasirana ekipa iz svake grupe i dve najbolje drugoplasirane ekipe izboriće pravo nastupa u sledećoj fazi. Propozicijama je predviđeno da se formiraju dve grupe po četiri ekipe, igraće svako sa svakim, a po dve najbolje ekipe iz ove dve grupe nastupaće u samoj završnici (polufinalu i finalu). Prve večeri gledaoci su mogli da uživaju u četiri utakmice. Viđen je više nego zadovoljavajući kvalitet fudbala, strelci su bili raspoloženi, postignuto je 33 gola odnosno malo više od osam pogodaka po meču. Najuzbudljivije je bilo u poslednjem meču večeri u kojem su snage odmerili novosadska ekipa RTV Vojvodina i Sloga iz Čonoplje. Novosađani su se predstavili sa odličnom ekipom za koju nastupa i novopečeni reprezentativac u futsalu Milan Kovačević. Igralo se muški na obe strane. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka. Gosti su drugi deo susreta otvorili sa dva brza pogotka. Kovačević je bio dvostruki strelac, da bi nedugo potom i Dražen Lučanović povisio na 3:0. Čonopljanci se nisu predavali i u finišu susreta su preko Nikole Purića i Darka Konjovića smanjili rezultat, ali više nije ostalo vremena za možda i neko veće iznenađenje.

Rezultati prvog kola: Savulja – VS Banjeglav 8:1, Vukovi – Verona 7:1, Promil – Zlatara Marjakaj 7:4, RTV – Sloga 3:2.

Danas se igraju nove četiri utakmice, a snage će odmeriti: Žute ose – Fun&Play (19. časova), Picerija Art – Xenja XL (19.45 časova), Oktagon – Savulja (20:30 časova) i Vukovi – Lemeš (21.20 časova).

Turnir veterana je startovao u ponedeljak. Svi mečevi se igraju na terenu sa veštačkom travom. Prijavljeno je šest ekipa. Igra svako sa svakim. Odigrani su svi mečevi prvog i trećeg kola i dva susreta drugog kola. Najubedljiviji utisak za sada je ostavila ekipa Rent a car koja je zabeležila sve tri pobede uz impresivnu gol razliku 22:1. Redom su “padali” Kordun, Kaya plus i AFS. Po četiri boda imaju Žak i Repićeve bebe.

Rezultati prvog kola: Rent a car – Kordun 10:0, Kaya plus – Žak 1:5, AFS – Repićeve bebe 5:1.

Rezultati drugog kola: Kordun – Repićeve bebe 0:5 (služ.rez), Rent a car – Kaya plus 8:1.

Rezultati trećeg kola: Kaya plus – Kordun 2:0, Repićeve bebe – Žak 2:2, AFS – Rent a car 1:4.

U četvrtom kolu sastaju se: Kordun – Žak (18.30 časova), Rent a car – Repićeve bebe (19.05 časova), Kaya plus – AFS (19.40 časova), Žak – AFS (20.15 časova).

Tabela: Rent a car 9 (19:1), Žak 4 (7:3), Repićeve bebe 4 (7:8), AFS 3 (6:5), Kaya plus 3 (4:13), Kordun 0 (0:17).

Lista strelaca (seniori):

Nemanja Krstić (Promil) 5 golova, Nemanja Đurišić (Zlatara Marjakaj) 4, Nemanja Žiža (Vukovi) 4, Igor Grgić (Savulja) 3, Milan Kovačević (RTV) 2, Nemanja Vidaković (Vukovi) 2, Nikola Bognar (Savulja) 2, Goran Marjanović (Savulja) 2, Dražen Lučanović (RTV) 1, Nikola Purić (Sloga) 1, Darko Konjović (Sloga) 1, Miloš Sartijanović (Promil) 1, Boris Dujmović (Promil) 1, Jovan Lazić (Vukovi) 1, Filip Lisica (Verona) 1, Goran Šimon (Savulja) 1, Milan Grgić (VS Banjeglav) 1,

Lista strelaca (veterani):

Rent a car: Nikola Štrbac 6 golova, Damir Bogunović 4, Damir Opačić 3, Milorad Resanović 2, Mladen Vuković 2, Ivan Janković 2, Goran Vidaković 1, Siniša Mijatović 1.

Žak: Goran Banić 2, Nemanja Dabić 2, Vladimir Jovanović 1, Bojan Banić 1, Igor Rašić 1.

Repićeve bebe: Marko Bezbradica 1, Nebojša Repić 1, Petar Šarić 1.

AFS: Igor Radusinović 1, Goran Elez 1, Borislav Trivunović 1, Siniša Lazić 1, Darip Tomašev 1, Bojan Bosanac 1, Bojan Bosanac 1 (AG).

Kaya plus: Dejan Lukić 1, Dragan Trivić 1, Svetozat Prekajac 1, Goran Alanov 1.