Sivčani i Apatinci u zoni ispadanja

Lavovi - Sivac 69, april 2023.godina - slika preuzeta sa Instagram profila RK Sivac 69

Rukometaši Sivca 69 i Apatina i dalje se nalaze u zoni ispadanja u Super B ligi Srbije. Oba tima su tokom vikenda pretrpeli poraze. Sivčani su izgubili od Lavova, dok su Apatinci poraženi od vodećeg Uba. „Panteri“ su bolje otvorili utakmicu i nakon prvih 15-tak minuta imali su prednost od dva gola. Domaćin se probudio i već posle nekoliko minuta serijom 5:1 preokreće rezultat za vođstvo 12:10. Do odlaska na odmor igralo se gol za gol. Domaćin otvara drugo poluvreme sa tri vezana pogotka za vođstvo 21:17. Nakon toga više nije povratka za ekipu iz Sivca. Mateja Milošević i Luka Jovanović su bili najbolji pojedinci u redovima Lavova sa devet odnosno osam golova. Marko Čabai je bio najefikasniji u redovima Sivca 69 sa osam pogodaka. Što se tiče meča u Apatinu, domaćin je odlično odigrao prvu trećinu utakmice. Imali su tri gola prednosti. Vodeći tim lige u do poluvremena minus tri pretvorio u plus tri. Drugo poluvreme donosi borbenu igru sa obe strane. Ekipa Apatina je uspela da do 45. minuta nadoknadi zaostatak, a u jednom momentu i da povede. Ipak, to nije bilo dovoljno pošto su gosti u finišu napravili novu seriju (7:1) kojom su meč uspešno priveli kraju. Kapiten domaćih Čedomir Milojević i Aleksandar Pilipović su postigli osam odnosno šest pogodaka. Na drugoj strani istakao se Lula Drobnjaković sa sedam golova. Sivčani su sa deset bodova prvi iznad crte, dok je Apatin mesto niže na tabeli i sa dva boda manje. U sledećem kolu Apatin gostuje ekipi Vrbasa, dok Sivac 69 dočekuje komšije iz Crvenke.

Izveštaji sa utakmica:

Lavovi – Sivac 69 – 32:25 (18:17) 

Sedmerci: 4/7 (Lavovi). 3/3 (Sivac 69).

Isključenja: 14 minuta (Lavovi). 18 minuta (Sivac 69).

Lavovi: Vasić, Avramović, Cmiljanić, Milinčić 4, Jovanović 8, Savić, Isaković, Đorđević, Praštalo 1, Antić 6, Vuković, Petrović 3, Božović, Milošević 9, Minić 1, Beloševac.

Sivac 69: Bogojević, Kolarić 1, Čović, Beslać 6, Džabasan 1, Kuprešanin 2, Tomić, Terzić, Boškov, Zeljko, Slavuljica 1, A. Dubaić, Predojević, Popov 2, Čabai 8, Kalić 4.

Apatin – Ub 24:28 (13:16)

Sedmerci: 3/4 (Apatin). 3/4 (Ub).

Isključenja: 6 minuta (Apatin). 10 minuta (Ub).

Apatin: Milićević, Braun 3, Pilipović 6, Komazec, Lazić, Delić, Horvat 4, Gardijan 1, P. Mandić, Mačkić, Polovina, Milojević 8, Galfi 2, Ćopić.

Ub: Ikonić, Panovski 5, Ranković, S. Radovanović 4, Radojičić, G. Radovanović 3, N. Jovanović 2, Trivić, Pantić, L. Jovanović, Petrović 1, Drobnjaković 7, Žarković 2, Stojanović 4, Đerić, Bogunović.