Derbi bez pobednika

Somborski rukometni derbi Druge lige Vojvodine opravdao je očekivanja prisutnih gledalaca. Oba tima su odigrala odličnu utakmicu. Viđena je izjednačena igra oba tima. Vodio je fenjeraš tokom većeg dela prvog poluvremena. Gosti su stalno vijali zaostatak, a najveća prepreka bio im je odlični golman domaćeg tima Predrag Marjanac koji im je „skinuo“ dva sedmerca i četiri zicera („1 na 1“). Riđičanci su u prvih deset minuta nastavka serijom 6:1 poveli sa pet golova prednosti (17:22). Usledio je ekspresni odgovor mladih Somboraca koji su u narednih desetak minuta preokrenuli rezultat u svoju korist (24:23). Do kraja susreta igralo se gol za gol. Na kraju zaslužen remi i podela bodova. U domaćem timu dominirao je Veljko Pavlović koji je utakmicu završio sa 13 golova. Ispratio ga je Luka Jokić sa pet golova. U dresu ekipe iz Riđice kapiten Filip Graovac je bio najefikasniji sa sedam pogodaka, dok su Strahinja Ležajić i Branko Garajski postigli po gol manje. Nakon ovog kola Dalmatinac sigurno drži petu poziciju sa 19 bodova, dok je Sombor na poslednjem mestu sa šest bodova. Narednog vikenda Sombor gostuje u Rumi, dok će Dalmatinac ugostiti Budućnost iz Alibunara.

Izveštaj sa utakmice:

Sombor – Dalmatinac 28:28 (16:16)

Sedmerci: 0/3 (Sombor). 4/6 (Dalmatinac).

Isključenja: 10 minuta (Sombor). 6 minuta (Dalmatinac).

Sombor: Stokuća, Gajin 2, Todorović, Kelić, Rožić 1, Jokić 5, V. Pavlović 13, Koril, Marjanac, Neškovski, Plećaš, S. Pavlović 3, Mitrović, Gardijan, Veselovski 1, Aćić 3.

Dalmatinac: Vojvović 2, Olujić, Radmilović, Vagić 1, Ležajić 6, Graovac 7, Garajski 6, S. Macura 5, Ćujić, Pajić, Gluščević, Rikalo, A. Macura, Šajin 1.