Očekivani porazi rukometnih drugoligaša

Vikend za nama nije bio preterano uspešan za somborske rukometne predstavnike koji se takmičenje u Drugoj ligi Vojvodine. Sombor je poražen na domaćem parketu od ekipe Rume, dok je Dalmatinac izgubio na gostovanju u Alibunaru. Somborci su odigrali zanimmljiv meč sa gostima iz Rume. Tokom prvog dela meča viđena je rezultatska klackalica, oba tima su se smenjivala u vođstvu, s tim da su domaći na odmor otišli sa minimalnom prednošću. Gosti su sredinom drugog dela prvo izjednačili, a potom su do kraja imali prednost. Meč su potvrdili u poslednja tri minuta kada su stekli nedostižnu prednost. U domaćem sastavu kapiten Veljko Pavlović je deset puta matirao gostujućeg golmana, dok je na drugoj strani Stefan Hadžić imao identičan skor. Riđičanci su od starta utakmice bili u zaostatku od dva do tri gola. Nakon pauze su za kratko uspeli da se stabilizuju i izjednače rezultat (18:18), međutim igrači Budućnosti su brzo ponovo stekli tri gola prednosti koju su sačuvali do kraja utakmice. Najefikasniji domaći igrač meča bio je Stefan Rošu sa osam pogodaka, dok je Branimir Lekić postigao dva manje. U poraženom timu kapiten Filip Graovac je jedini bio na visini zadatka sa šest golova. Narednog vikenda Dalmatinac dočekuje Crepaju, dok će Sombor put Dolova.

Izveštaji sa utakmica:

Sombor – Ruma 32:34 (16:15)

Sedmerci: 3/3 (Sombor). 5/5 (Ruma).

Isključenja: 8 minuta (Sombor). 8 minuta (Ruma).

Sombor: Stokuća, Braun 3, Rožić, V. Pavlović 10, Koril, Gajin, Neškovski 1, Vezmar, Mjazga, Plećaš 6, Radosavljević, S. Pavlović 6, Milićević, Aćić 6.

Ruma: Popeski, Cvejić, Vujanić 2, Hadžić 10, Ujić 4, Dragojlović 1, Leković 1, Mojsilović 1, Sučić 3, Držić, Radanović 6, Sagradžija, Stolić, Đurić, Stojićević 6, Marković.

Budućnost (Alibunar) – Dalmatinac 27:24 (14:11)

Sedmerci: 1/2 (Budućnost). 5/10 (Dalmatinac).

Isključenja: 20 minuta (Budućnost). 12 minuta (Dalmatinac).

Budućnost: Dodić, Kostić 4, Kranjc, Dadić, Jovković 3, Lekić 6, Rošu 8, Obradović, Jovanović, Vaci 5, Mladenović, Đurić, Dragosavljević, Andrejić, Jovanović 1.

Dalmatinac: Dragić, Vojvodić 1, Kuprešanin 4, Dragin 3, Končarević, Vagić 3, Ležajić 4, Graovac 6, Garajski 1, Macura, Gardijan, Radmilović 1, Ćujić, Rikalo 1.