Apatinci slavili u Sivcu

U okružnom derbiju rukometne Super B lige Srbije rukometaši Apatina kao domaćini slavili su Sivcu nad istoimenom ekipom. Apatinci su od starta susreta nametnuli svoju igru, te su brzo stekli tri do četiri gola prednosti, koju su uspešno zadržali do odlaska na odmor. U nastavku susreta nešto bolja igra Sivčana koja je rezultirala izjednačenjem u 47. minutu meča, a samo minut kasnije i vođstvom „Pantera“. Ekipa iz Apatina je u finišu meča mini serijom 3:0 ponovo povela sa 27:24 što je na kraju i prelomilo ovaj meč. Rudić i Pilipović bili su najefikasniji u pobedničkom sastavu. Prvi je postigao 11, a drugi osam pogodaka. Kod Sivčana dominirao je Marko Čabai sa deset golova. Apatin je ovom pobedom upisao prve prvenstvene bodove, dok su „Panteri“ i dalje bez bodova. U četvrtom kolu Apatin u četvrtak od 20 časova gostuje u Subotici ekipi Spartaka, dok će Sivac 69 dva dana kasnije, u subotu, od 19 časova ugostiti ekipu Inđije.

Izveštaj sa meča:

Apatin – Sivac 69 – 28:26 (15:12)

Sedmerci: / (Apatin). 2/3 (Sivac 69).

Isključenja: 2 minuta (Apatin). / minuta (Sivac 69).

Apatin: Milićević, Pilipović 8, Gajin, Rudić 11, Horvat, Jokić, P. Mandić, Kuprešanin 1, Bogojević, Z. Mandić 1, Milojević 2, Peić Tukuljac 1, Braun, Gadrijan 4.

Sivac 69: Kolarić 2, Žegarac 4, Petrović, Beslać 4, Džabasan, M. Dubaić, Vemić 1, Tomić, Terzić, Boškov, Zeljko, Slavuljica 5, Predojević, Popov, Čabai 10, Vlaović.