RSV i RSS: Podnete krivične prijave

Povodom odluka koje su donesene na sastanku rukovodstava RSV i RSS sa komesarom za bezbednost RSS, prenosimo saopštenje RSS za javnost u celosti.
“Dana 4. maja 2022. godine u prostorijama Rukometnog saveza Srbije, održan je hitan sastanak rukovodstva i komesara za bezbednost RSS sa predstavnicima Rukometnog saveza Vojvodine povodom ishoda utakmica 20. kola Prve rukometne lige Vojvodina za žene odigranih između ŽRK Temerin i ŽRK Ravangrad, koja je završena rezultatom 86:15 (43:5), i ŽRK Mokrin i RK Ruma, koja je završena rezultatom 18:47 (6:33).
S obzirom na to da se ŽRK Temerin i RK Ruma bore za ulazak u drugi rang takmičenja RSS i da na tabeli imaju isti broj bodova, gol razlika između ove dve ekipe će odlučivati o prvaku Lige.
Rukovodstvo RSV se na osnovu zahteva direktora Prve lige Vojvodine za žene obratilo RSS i dostavilo prikupljeni materijal u vezi sa izraženom sumnjom na narušavanje integriteta i regularnosti takmičenja, a samim tim i ugleda Rukometnog saveza Vojvodine, Rukometnog saveza Srbije i rukometnog sporta uopšte.
Na osnovu svega iznetog na sastanku, doneta je odluka o podnošenju krivične prijave nadležnom teritorijalnom organu Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštvu Republike Srbije, koji će raditi na utvrđivanju eventualnih odgovornosti i krivice.
Rukometni savez Srbije kao i Rukometni savez Vojvodine, poštujući pravila i principe sporta i fer pleja, beskompromisno se zalažu da sve strane uključene u rad, sprovođenje i učešće u rukometnim takmičenjima RSS postupaju u sportskom i takmičarskom duhu, rukovodeći se načelima olimpizma, razvoja i promocije rukometnog sporta u Srbiji.

RS VOJVODINE i RS SRBIJE