Džoker izborio finale kupa

Košarkaši Džokera ugostili su sinoć u okviru polufinala Kupa Vojvodine subotički Spartak. U veoma neizvesnom meču pobeda je na kraju pripala domaćinu koji je slavio sa 81:80. Subotičani su bolje otvorili susret i već u petom minutu su imali dvocifrenu prednost (6:18). Domaći su pojačali ritam i do isteka prve četvrtine smanjili su zaostatak na dva koša (27:31). U nastavku su timovi zaigrali agresivnije, što je rezultiralo sa manjim brojem poena na obe strane. Džoker je uspeo da preuzme kontrolu nad utakmicom, te je na veliki odmor otišao sa prednošću 48:46. U drugom poluvremenu Džokerovci zaigrali bolje, a pred poslednjih deset minuta imali su +9. Ipak, poslednja četvrtina (20:12) pripala je timu iz Subotice, ali na sreću to nije bilo dovoljno za prolaz u finale. U finišu je viđena prava drama. Brbaklić je promašio dva slobodna bacanja za domaći tim na šest i po sekundi do kraja. Gosti su krenuli u napad u poslednjim sekundama, ali je Barni ispala lopta. Igrutinović je katastrofalno izveo aut, Stojanović je presekao loptu, prosledio Barni, koji je krenuo ka košu, ali mu je ponovo ispala lopta, pa je rezultat ostao na semaforu 81:80. U ekipi Džokera pet igrača je susret završio sa dvocifrenim učinkom. Krstanović je bio najefikasniji sa 17 poena. Poen manje ubacili su Brbaklić i Vukas, dok su Stević i Igrutinović meč završili sa 12 odnosno 11 poena. Na drugoj strani dominirao je Filip Barna sa čak 29 poena. Somborski tim će se za trofej pobednika kupa boriti protiv novosadske Vojvodine koja se u finale plasirala bez borbe, pošto je ekipa Stara predala meč.

Džoker – Spartak 81:80 (Q1 – 27:31, Q2 – 21:15, Q3 – 21:14, Q4 – 12:20).

Džoker: Krstić, Igrutinović 11, Bocka 4, Brbaklić 16, Ilić, Vukas 16, Krstanović 17, Atanasov 5, Mirović, Irić, Stević 12, Krtolina.

Spartak: S. Gazobegović, Dodić 13, Prlja 9, Sokolović 14, Stojanović 4, Bijelić, Dmitrović, Simjanovski, V. Gazobegović, Jovandić, Danilović 11, Barna 29.