Rukometašice slavile u Mokrinu

Rukometašice Ravangrada pobedile su u osmom kolu Prve lige Vojvodine ekipu Mokrina. Nakon početnog ispitivanja snaga gošće su serijom 4:0 povele 4:8. Nakon toga nešto bolja igra domaćeg tima koji u 22. minutu dolazi do izjednačenja (10:10), a četiri minuta kasnije i do vođstva od 13:11. Ipak, nešto prisebnija igra somborskog tima u završnici prvog dela doprineo je da Somborke na odmor odu sa prednošću od dva gola (14:16). U nastavku izjednačena igra oba tima, vodila se borba na svakom delu terena, ekipe su se smenjivale u vođstvu sve do same završnice kada odgovornost na sebe preuzima Slobodanka Bandobranski (16 golova) i vodi svoj tim do treće prvenstve pobede. Ravangrad trenutno zauzima sedmo mesto sa šest osvojenih bodova. Narednog vikenda u Somboru gostuje drugoplasirana ekipa Temerina. Graničar iz Gakova gostovao je u Crepaji. Gakovčani su bili u prednosti sve do 18. minuta susreta. Domaći igrači pojačavaju ritam i serijom 4:0 stiču prednost od 10:7, a na odmor su otišli sa četiri gola viška. U nastavku meča uspešno su održavali prednost, te su na kraju zasluženo došli do nova tri boda koja su ih učvrstila u gornjem delu tabele. Graničar je ostao na četiri boda i nalazi se jedno mesto iznad crte. Drugi naš predstavnik u ovom rangu u ovom kolu je bio slobodan. U narednom kolu u Gakovu gostuje ekipa Ruma, dok će Dalmatinac putovati u Novu Pazovu.

Izveštaji sa utakmica:

Mokrin – Ravangrad 26:30 (14:16)

Sedmerci: 1/2 (Mokrin). 1/2 (Ravangrad).

Isključenja: 6 minuta (Mokrin). 8 minuta (Ravangrad).

Mokrin: Prodanov, Ćirić 3, Brkin 8, Ladičorbić 1, Dragan 1, M. Kecić 4, Ostojić, Popov, Tatomir 2, Brašnjo, D. Kecić 4, Bajkin 3.

Ravangrad: Basta, V. Dokmanov, Vajsenburger, Demir 3, Jurić, Cvetković 3, Ćirić 4, N. Dokmanov 1, Mačkić 3, Bandobranski 16.

Crepaja – Graničar 29:26 (14:10)

Sedmerci: 5/5 (Crepaja). 2/4 (Graničar).

Isljučenja: 12 minuta (Crepaja). 10 minuta (Graničar).

Crepaja: Svirčev, D. Georgijevski, Vojnov, Aleksić, Gajić, Bugarčić, Ivkov, Radenković, Batioga, Ostojić, M. Georgijevski, Grubanov, Kukić, Marjonc, Pešić.

Graničar: Stokuća, Miskin 4, Terzić 2, Jović 1, Garajski 5, Marković, Kojić 8, Milić, Petrović 2, Pupovac, Šnaderbek 4.