Remi Sombora, pobeda Kljajićeva

Rukometaši Sombora remizirali su u odloženom meču prvog kola sa Borcem iz Bačkog Gračaca. Do sredine prvog poluvremena viđena je izjednačena igra oba tima. Gosti su od 16. do 21. minuta napravili seriju od 7:0, te su poveli sa 15:8. Stečenu prednost su sačuvali do odlaska na odmor. Domaćin je u uvodnim minuta drugog dela uspeo da smanji zaostatak na minus 3. Nakon toga su strpljivom igrom pritiskali protivnika i stizali razliku, da bi na samo tri minuta pre isteka regularnog dela i poveli sa 29:27. Nažalost nisu uspeli da prelome meč, a gosti su serijom 3:0 ponovo poveli sa 30:29. Golom Strahinje Aćića u poslednjem minutu uspeli su da poravnaju za konačnih 30:30. Najefikasniji igrač susreta bio je Danijel Kokrehelj sa 12 pogodaka, dok je Aćić postigao devet. Na drugoj strani Milan Medić se deset puta upisivao u strelce. Odloženi meč prvog kola odigrala je i ekipa Kljajićeva. Oni su na gostovanju u Novom Kneževcu stigli do druge prvenstvene pobede. Domaći igrači su tokom čitavog prvog dela bili u konstantnom vođstvu od dva do tri gola. Ipak, Kljajićevčani su u samom finišu sa tri pogotka preokrenuli rezultat i na odmor otišli sa golom prednosti. U nastavku susreta gosti su sigurnom igrom održavali prednost i na kraju zasluženo slavili. Najzaslužniji za pobedu ekipe iz Kljajićeva bili su Milan Dragaš sa deset i Nikola Neškovski sa devet golova.

Izveštaji:

Sombor – Borac (BG) 30:30 (13:19)

Sedmerci: 4/5 (Sombor). / (Borac BG).

Isključenja: 6 minuta (Sombor). 14 minuta (Borac BG).

Sombor: Pfejfer, Ošap, D. Gajin 2, Todorović, Kelić 1, Cvetković 2, V. Pavlović, Zorić, Narančić, N. Gajin, Janković 2, Vezmar, Plećaš 2, Kokrehelj 12, S. Pavlović, Aćić 9.

Borac (BG): Marčetić, Radaković 3, Orlović, Cvjetković 1, Orlić, Puđa 8, Solać 7, Vojnović 1, Obradović, Medić 10, Bogunović, Orelj.

Obilić – Kljajićevo 24:25 (14:15)

Sedmerci: 1/1 (Obilić). 2/3 (Kljajićevo).

Isključenja: 8 minuta (Obilić). 4 minuta (Kljajićevo).

Obilić: Rakas, V. Đukanov 4, M. Šoklovački 5, I. Đukanov, Radaković 9, Marinac 1, Aleksin 1, D. Šoklovački 4, Radulović.

Kljajićevo: Dragaš 10, Pešut, Neškovski 9, Dević 3, Zelić, Simić, Radosavljević 1, Mrkonjić 2.

Tabela: Grafičar 8, Borac (BG) 7, Sombor 7, Sivac 69 – 6, Kljajićevo 4, Rusin 3, Obilić 1.

Sedmo kolo: Kljajićevo – Rusin, Borac (BG) – Obilić, Grafičar – Sombor. Slobodna je ekipa Sivca 69.