Porazi Graničara i Dalmatinca

Somborski rukometni predstavnici u drugoj vojvođanskoj ligi pretrpeli su poraze u proteklom četvrtom kolu. Graničar je Gakovu dočekao ekipu Zrenjanina. Gosti su bili bolji i zasluženo su upisali pobedu. Gakovčani su se držali do sredini prvog poluvremena. Zrenjaninci su serijom 5:0 stekli prednost od 9:4, da bi do odlaska na odmor prednost dodatnu uvećali. U drugom delu su rutinskom igrom meč priveli kraju. Riđičanci su poraženi od ekipe Crepaje. Domaćin je posustao u finišu prvog poluvrema, što su gosti iskoristili i na odmor su otišli sa četiri gola viška. U nastavku susreta domaći tim nijednog momenta nije uspeo da uhvati ozbiljniji priključak. Graničar za vikend gostuje u Žablju, dok će Dalmatinac igrati protiv Rume. Počela su takmičenja i u poslednjem rukometnom rangu. Odigrana su tri, doduše nekompletna kola. Bezdanski Grafičar je poražen u prvom kolu od Sivca 69 sa 30:22. U drugom su bili slobodni, dok meč trećeg kola protiv Borca iz Bačkog gračaca nisu odigrali. Sombor je poražen od Kljajićeva sa 43:32, dok je kao domaćin savladao ekipu Rusina sa 36:30. Imaju i jedan neodigran duel protiv Borca iz Gračaca. Kljajićevčani pored jedne pobede imaju i poraz od Sivca 69. Prvenstvo se nastavlja za vikend. Sombor gostuje u Novom Kneževcu, dok će somborski derbi odigrati Kljajićevo i Grafičar. Ovim informacijama treba dodati i da ženska ekipa Ravangrada prošlog vikenda nije nastupala, pošto je kompletno kolo bilo odloženo. Rukometašice će u nedelju, 17. oktobra ugostiti ekipu Jadrana iz Feketića. Meč počinje u 20 časova.

Izveštaji:

Graničar – Zrenjanin 21:33 (8:16)

Sedmerci: 3/4 (Graničar). 3/4 (Zrenjanin).

Isključenja: 8 minuta (Graničar). 16 minuta (Zrenjanin).

Graničar: Stokuća, M. Despot, L. Kojić, Trstenjak 1, Terzić, Jović 3, Garajski 1, M. Marković 3, N. Despot 4, N. Kojić 2, Miskin 3, S. Marković, Petrović 3, Aleksić 1, Šnaderbek, Zeljko,

Zrenjanin: Jovanović 1, Nagulić 3, Radišić 2, Kečkeš 5, Čobanov 3, Stojanović 4, Stojšin 1, Paun 7, Jovanov 4, Mišić, Vrbaški, Petrović 2, Vojnović, Mrkšić 1.

Dalmatinac – Crepaja 30:35 (14:18)

Sedmerci: 4/5 (Dalmatinac). 4/4 (Crepaja).

Isključenja: 10 minuta (Dalmatinac). 16 minuta (Crepaja).

Dalmatinac: Z. Dragić, Vojvodić 3, Aćić 3, Šveljo 13, Vagić 3, Kelić, Graovac 4, S. Dragić 1, Gajin, Gardijan 2, Paić, Končarević 1.

Crepaja: D. Georgijevski 1, Vojnov, Aleksić 4, Gajić 1, Bugarčić 1, Cvetanovski 4, Radenović 11, Batnoga 3, Ostojić 4, M. Georgijevski 2, Kukić 4, Pešić.