Izvršni odbor FSV-a utvrdio sastave liga

Prošle nedelje u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Vojvodine. Na dnevnom redu, bilo je sedamnast tačaka, a kako se navodi u izveštaju sa ove sednice sve odluke su usvojeno jednoglasno. Doneta je odluka da se prihvate izveštaji takmičarskih, disciplinskih i sudijskih organa za proteklu sezonu, a odlučeno je i da se konferencija klubova, koje će se održati do kraja jula. Prvenstvena trka počinje 14. avgusta, igraće se bez vanrednih kola, zaključno sa 21. novembrom. Ono što je svakako novitet je uvođenje informacionog sistema Komet na nivou područnih i opštinskih liga. Iznos članarina je ostao nepromenjen, uz obavezu plaćanja do 6. avgusta. Doneta je i odluka imenovanju takmičarskih, disciplinskih i sudijskih organa, pri čemu će samo Miroslav Pupac (disciplinski sudija) i Stojša Jovanović (zamenik), biti nadležni za sve lige pod okriljem Fudbalskog saveza Vojvodine. Odmah potom, održana je i sednica Skupštine Fudbalskog saveza Vojvodine, kojom je predsedavao Dragan Simović, uz prisustvo 29 od ukupno 36 delegata. Izveštaj o radu za 2020. godinu, usvojen je jednoglasno, pri čemu je zadovoljstvo bilo prisutno i prilikom analize Bilansa uspeha. Skupština je donela odluku da se na dva upražnjena mesta u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Vojvodine, izaberu Branko Pavlović i Predrag Tatić. U narednom periodu predstoje aktivnosti oko izrade novog Statuta. U svečanom delu Skupštine, proglašeni su najbolji za proteklu 2020. godinu. FK Vojvodina je najbolji klub pokrajine, Branko Žigić najbolji trener, dok je titulu najboljeg fudbalera poneo Lazar Tufegdžić iz FK Spartaka.

Srpska liga “Vojvodina“ – Miodrag Radaković (komesar za takmičenje), Miodrag Drljača (zamenik), Komesar za suđenje (imenuje ga FSS), Zamenik komesara za suđenje (imenuje ga FSS), Radiša Jelić (komesar za bezbednost). Klub sa ovog područja: Radnički 1912.

Vojvođanska liga “Sever“ – Zoran Purić (komesar za takmičenje), Dragan Marjanac (zamenik), Dejan Vučić (komesar za suđenje), Ilija Đukanović (zamenik), Novak Drakulović (komesar za bezbednost). Klubovi sa ovog područja: Sloga (Čonoplja) i Stanišić 1920.

Vojvođanska liga “Istok“ – Pavel Roharik (komesar za takmičenje), Predrag Đenić (zamenik), Marijan Rodean (komesar za suđenje), Bojan Jevtić (zamenik), Zoran Janović (komesar za bezbednost).

Vojvođanska liga “Jug“ – Igor Mitrović (komesar za takmičenje), Zoran Alimpić (zamenik), Robert Kiš Čepegi (komesar za suđenje), Jovica Milin (zamenik), Goran Ilić (komesar za bezbednost).