Kabel dobio „petardu“

Ovoga vikenda aktivne su bile sve omladinske selekcije fudbalskog kluba Radnički 1912. Pioniri su nastupali na dva fronta, zabeležili su dve pobede, kadeti su gostovali u Pivnicama, dok su omladinci dočekali ekipu novosadskog Kabela. Najstarija omladinska selekcija ugostila je vršnjake iz Novog Sada. Domaći su odličnom igrom već u prvom delu susreta rešili pitanje pobednika. Mrežu gostiju načeo je Milovan Vukas u 20. minutu odličnim lob udarcem sa ivice kaznenog prostora. Deset minuta kasnije Vladimir Radev je pobegao svojim čuvarima, ušao u kazneni prostor i u padu loptu smestio u mrežu gostiju. Vukas je sedam minuta pre odlaska na odmor nanizao tri igrača gostiju i rutinski matirao golmana gostiju Mandića. U nastavku susreta domaći su za svega pet minuta postigli još dva pogotka. Prvo je Radev postigao četvrti pogodak, da bi napadač Vukas svojim trećim golom na utakmici postavio konačnih 5:0. Nakon trinaestog kola Radnički 1912 zauzima četvrtu poziciju na tabeli sa bodom manje i utakmicom manje u odnosu na trećeplasirani TSC. Prva dva mesta zauzimaju RFK Novi Sad 1921 i subotički Spartak.

Radnički 1912 – Kabel 5:0 (3:0) – omladinci

Strelci: Vukas 3, Radev 2 (Radnički 1912).

Žuti kartoni: Basarić, N. Kovačev (Radnički 1912).

Radnički 1912: Pehilj, Basarić (Tomaš), Milošević, Buišić (Popović), Đ. Lazić (Zelić), Matijaš (N. Kovačev), Vidaković (Drvar), Radev, U. Lazić, Vukas, Kartalija (Vemić).

Kabel: Mandić, Klaić (Stefanović), Stanković, Drljača, Đurđev (Roksandić), Mionić, Krpović, Radojičić, Novaković, Glogovac (Panović), Mišić (Ivelja).

Kadeti su gostovali u Pivnicama, gde su u okviru desetog kola Područne fudbalske lige Sombor deklasirali domaću Slaviju. Gosti su pitanje pobednika rešili već do sredine prvog dela susreta. Vemić je načeo domaćina već u trećem minutu, da bi Kovačević duplirao prednost u 10. minutu. Vidaković je sa dva gola povisio na 4:0. Vemić i Đurđev su postigli peti i šesti pogodak za „somborce“. Slavija je preko Vinkovića umanjila prednost, da bi u nastavku meča Krizmanić i Popović postavili konačan rezultat utakmice.

Slavija – Radnički 1912 – 1:8 (1:6) – kadeti

Strelci: Vinković (Slavija). Vemić 2, Vidaković 2, Kovačević, Popović, Krizmanić, Đurđev (Radnički 1912).

Žuti kartoni: /

Slavija: Slavik, Zabunov, Čobrda, Seč, Blažek, Belanji, Bolehradski, Vinković, Brnja, Salčak, Nikolić.

Radnički 1912: Štork, Vojvodić, Popović, Praštalo, Kartalija (Krizmanić), Šević, Drvar, Vidaković (Kusonić), Đurđev, Kovačević (Vukelić), Vemić (Podskoč).

Najmlađa klupska selekcija je pobedom u Crvenki  učvrstila svoju poziciju na sredini tabele Pionirske lige Vojvodine – grupa Sever. Golove za Radnički 1912 postigli su Ibišić, Nenadić i Ivančević. Pioniri su nastupali i u Područnom pionirskom rangu. Ubedljivo su savladali ekipu Olimpika iz Apatina sa 9:2.

Crvenka – Radnički 1912 – 0:3 (0:1) – pioniri

Strelci: Ibišić, Nenadić, Ivančević (Radnički 1912).

Žuti kartoni: /

Crvenka: Đurović, Savić, Abdulkader (Bubulj), Brkić, Kilić, Stamenković, Vujović, Biletić, Holik, Damjanović (Popović).

Radnički 1912: Lerić (Terzić), Uzelac, Krivokuća, Šarić, Ćetojević, Vuletić, Ivančević, Kucurski (Horvat), Džinić, Ibišić, Nenadić.