Bratstvo 1946 drugi finalista Područnog kupa

Odigrana je druga polufinalna utakmica Kupa Srbije za teritoriju Područnog fudbalskog kupa Sombor. Snage su odmerili Bratstvo 1946 iz Prigrevice i Mladost iz Bačkog Petrovca. Gosti su poveli sredinom prvog poluvremena preko Miljana Srdanovića, što je bio i rezultat prvog dela. Nakon odmora domaći su zaigrali bolje i angažovanije, što je rezultiralo brzim preokretom. Prvo je Stamenković u 61. minutu meča poravnao rezultat, da bi samo osam minuta kasnije kapiten domaćih Srđan Vuković iz kaznenog udarca preokrenuo rezultat. Konačan rezultat postavio je Makar pet minuta pre kraja susreta.

Bratstvo 1946 – Mladost (BP) 3:1 (0:1)

Strelci: Stamenković, Vuković, Makar (Bratstvo 1946). Srdanović (Mladost BP).

Žuti kartoni: Nikić (Bratstvo 1946). Šproh (Mladost BP).

Bratstvo 1946: Ićitović, Leđanac, Vuković, Bajčev, Martinović, Bursać, Nikić (Nešković), Sremčević (Makar), Šveljo, Srbijanac, Stamenković (Savanović).

Mladost (BP): Lenja, Šproh, Poznanović, Kobilarov, Adamek, Kanja, Srdanović (Necić), Severinji, Fabri (Pop), Jakuš, Đokić (Jovanović).

Slika: Vinko Janković

U prvoj polufinalnoj utakmici Radnički 1912 je savladao ekipu Slogu sa 3:1. Finalna utakmica je na programu na proleće, a termin je biti naknadno određen.