“Bukovčani i Monoštorci” u narednoj rundi

U sredu, 12. septembra odigrana su dva meča prvog kola Kupa Srbije na nivou Gradskog fudbalskog saveza Sombor.  Omladinac sa Bukovca je dočekao Telečku, dok je Dunav iz Bačkog Monoštora dočekao Jedinstvo – Lemeš. “Bukovčani” su deklarirali Telečku sa 9:2, a junak susreta je svakako bio napadač Omladinca, Zlatko Ganić, koji je bio petostruki strelac za svoju ekipu.

Omladinac (B) – Telečka 9:2 (5:0)

Strelci: Ganić 5, Nenad 2, Miloš Mijić, Mandić (Omladinac B). Drobina, Prekajac (Telečka).

Žuti kartoni: /

Omladinac (B): Tepavac, Miloš Mijić, Mandić, Subotić, Čivčić, Vukadinović, Nenad, Teslić, Nikolić, Delija, Ganić.

Telečka: Marjakar, Nenadović, Matijević, Karalić, Marijanović, Prekajac, Drobina, Bjelan, Benjak, Mazinjanin, Momčilov.

U drugom meču dana, Dunav je savladao goste iz Svetozar Miletića sa 3:0.

Dunav – Jedinstvo – Lemeš 3:0 (1:0)

Strelci: Francuz 2, Balaž (Dunav).

Žuti kartoni: Šomođvarac, Mrgić (Dunav).

Dunav: Perić, Zetović, Trbojević (Baša), Mrgić, Dubajić, Šomođvarac (Marijanović), Vukadinović (Francuz), Joka, Penic (Petković), Balaž, Santo.

Jedinstvo – Lemeš: Đurković, Kočiš, Knezi, Darko Baraković (Brkić), Sečenji, Pravdić (Milošević), Duspara (Vaš), Džinić, Sabo, Lukić (Danijel Baraković), Popović.

Tokom današnjeg dana, održano je žrebanje za četvrfinale Kupa, a pored Omladinca sa Bukovca i Dunava, u žrebu su bili i Sport (Bezdan), Hajduk (Stapar), Kordun (Kljajićevo), Stanišić 1920, Dinamo 1923 (Bački Breg) i ŽAK. U narednoj rundi somborskog Kupa, snage će odmeriti: Dinamo 1923 – Dunav, Sport – Stanišić 1920, Žak – Omladinac (B), Kordun – Hajduk. Četvrtfinalni dueli na programu su u sredu, 19. septembra od 16 časova. Pobednici ovih mečeva igraće u završnici, a parovi će biti poznati dan kasnije, 20. septembra, kada će biti izvršeno žrebanje.

Slika sa meča: FK Omladinac (B) – FK Telečka

GFS Kup, preuzeto sa fejsbuk strane penal.025 – Sombor