Goleada na Gradskom stadionu

Omladinci Radničkog 1912 dočekali su u okviru trećeg kola Omladinske lige Vojvodine Sever ekipu Tekstilca. Domaći juniori bez većih problema savladali su goste iz Odžaka sa ubedljivih 8:0. Najbolji pojedinci susreta bili su Nebojša Mančić koji je upisao čak pet asistencija i četvorostruki strelac Đorđe Lazić. Domaći su dva puta pripretili u prvih deset minuta. Prvo je Đorđe Lazić oprobao šut sa ivice kaznenog prostora, da bi odmah nakon toga isti igrač bio u šansi nakon akcije Miloševića i Mančića. Gosti su uzvratili preko Stokića u 14. minutu, ali je njegov pokušaj bio prelak za golmana domaćih Pehilja. Radnički 1912 je poveo u 15. minutu golom Marka Plavšića. Mančić je prošao po levoj strani, vratio povratnu za Basarića, ali je njegov pokušaj izblokiran. U nastavku akcije lopta je došla do Plavšića koji je silovito šutirao pod prečku sa nekih 22-23 metra. Samo dva minuta kasnije Đorđe Lazić je duplirao prednost. Mančić je prošao po levoj strani, vratio povratnu, a Lazić po zemlji rutinski loptu smestio u mrežu. U 21. minutu već je bilo 3:0. Mančić je odličnim centaršutem iz slobodnog udarca pronašao Miloševića koji  glavom postiže prelep pogodak. Naredna dva gola postigao je Đorđe Lazić. Prvi na asistenciju Mančića, a drugi nakon akcije Zelića i Matijaša. Osam minuta pre odlaska na odmor pokušao je i Zelić, ali je njegov šut odbranio golman Brkljač. U 41. minutu prava opsada gostujućeg gola. Prvo je Filip Kovačev dva puta pokušao da savlada Brkljača, ali bez uspeha. Potom je u prilici bio i Đorđe Lazić, ali je golman gostiju loptu izbio u korner. Nakon kornera Mihajlo Buišić je odličnim udarcem sa 16 metara loptu smesti pod prečku golmana Tekstilca. U nastavku susreta tempo je malo opao, ali su domaći ređali šanse. Prvo je Vukadinović u 57. minutu odlično prošao po levoj strani, ali je njegov šut zaustavila stativa, da bi tri minuta kasnije isti igrač postigao sedmi pogodak na utakmici. Konačan rezultat susreta postigao je Đorđe Lazić u 63. minutu. Do kraja meča u prilikama su bili Filip Kovačev, Uroš Lazić, Nebojša Mančić, ali promena rezultata nije bilo. Omladinci Radničkog 1912 u nedelju, 8. septembra gostuju u Novom Sadu, gde će u okviru četvrtog kola omladinske lige odmeriti snage sa vršnjacima Borca. Susret počinje u 10 časova.

Radnički 1912 – Tekstilac 8:0 (6:0)

Strelci: Đ. Lazić 4, Plavšić, Milošević, Buišić, Vukadinović (Radnički 1912).

Žuti kartoni: /

Radnički 1912: Pehilj, Zelić, Milošević (N. Kovačev), U. Lazić, Basarić, Matijaš, Mančić, Plavšić (Vukadinović), Đ. Lazić, Buišić, Vidaković (F. Kovačev).

Tekstilac: Brkljač, Milutinov, Prečanica, Jovanović (Mladenović), Varga, Popović, Anđelković, Stokić (Stojković), Mijatović, Vukadinović, Stojanović.

Dan ranije odigrana je i utakmica dva somborska kluba, Radničkog i Radničkog 1912 u okviru drugog kola Pionirske lige Vojvodine Sever. Pobeda je pripala ekipi Radničkog koji je slavio sa 2:0, golovima Sergeja Radakovića i Nikole Japundžića. U nedelju, 8. septembra igra se treće kolo, a ekipa Radničkog 1912 će ugostiti Spartak iz Subotice. Utakmica počinje u 10 časova. Radnički će put Subotice gde će igrati protiv Arene.