Radnički preuzeo prvo mesto

Ponovo je bilo zanimljivo na terenima prvog somborskog razreda. Na sedam mečava postignuto je 32 gola. U derbiju kola snage su odmerili Dinamo 1923 i Polet iz Sivca. Gosti su pogotkom Nićetima u 81. minutu odneli sva tri boda iz Bačkog Brega. Ekipa Radničkog je ubedljivim trijumfom u Deronjama preuzeli prvo mesto na tabeli. Brojali su do devet protiv nejakom Omladinca. Nove pobede ostvarili su i Mladost iz Kruščića i Aleksa Šantić. Odličan meč viđen je u Svilojevu gde je domaćin došao do pobede u 94. minutu susreta, a strelac sva tri pogotka za domaćina postigao je Dragan Repac. U somborskom okršaju Kordun je „prošetao“ kroz Lemeš. Strelci za goste bili su Češnovar i Kozlina u prvom, a Marko Čekeliš u drugom poluvremenu. Sledećeg vikenda na programu su dva somborska okršaja. U derbi meču kola sastaju se Radnički i Aleksa Šantić, dok će se u Riđici sastati domaći Graničar i sve bolji Kordun. Derbi će odigrati Polet iz Sivca i Mladost iz Kruščića.

Rezultati i izveštaji sa utakmica petog kola: Zadrugar – Graničar 3:0 (Zapisnik), Terekveš – OFK Odžaci 3:2 (1:1) (Zapisnik), Dinamo 1923 – Polet (S) 0:1 (0:0) (Zapisnik), Mladost (K) – Polet (R) 3:0 (Zapisnik), Omladinac (D) – Radnički 1:9 (0:3) (Zapisnik), Aleksa Šantić – Borac (BG) 5:2 (2:1) (Zapisnik), Jedinstvo Lemeš – Kordun 0:3 (0:2) (Zapisnik).

Tabela: Radnički 12, Polet (S) 12, Dinamo 1923 – 12, Mladost 12, Aleksa Šantić 11, Terekveš 9, OFK Odžaci 7, Zadrugar 7, Jedinstvo Lemeš 6, Kordun 5, Omladinac 4, Polet (R) 3, Graničar 1, Borac (BG) 0.

Parovi narednog (6) kola: Graničar – Kordun, Borac (BG) – Jedinstvo Lemeš, Radnički – Aleksa Šantić, Polet (R) – Omladinac, Polet (S) – Mladost, OFK Odžaci – Dinamo 1923, Zadrugar – Terekveš.