Sjajno izdanje omladinaca, Simin ušao u finišu

Reprezentacija Srbije (U19), septembar 2023.godina - slika preuzeta sa sajta Fudbalskog saveza Srbije

Kao što smo već najavili, mladi somborski fudbaler Stefan Simin dobio je poziv selektora juniorske reprezentacije (U19) Srbije Radovana Krivokapića za nastup na 29. Memorijalu „Stevan Ćele Vilotić“. Naša juniorska selekcija uspešno za započela nastup na ovogodišnjem prestižnom turniru. U prvom kolu savladana je Mađarska, usuđujemo se reći već posle 20-tak minuta igre, kada je na semaforu stajalo 2:0. Ušli su kapiten Aleksandar Stanković i saigrači na fantastičan način u meč, demonstrirali taktičku disciplinu, od starta pritisli rivala visokim presingom, usput ređali akcije koje su donele dva gola, a posle svega, mreža gostiju je mogla biti i punija. Prvo je sjajni Kosta Nedeljković iz drugog plana, ušao u šesnaesterac Mađarske, i onda sigurnom realizacijom doneo prednost Srbiji. Nije prošlo mnogo vremena kada je Stanković izveo korner, a Jovan Milošević glavom matirao mađarskog golmana. Potpuna demonstracija sile, jer bilo je još nekoliko prilika koje su mirisale na gol, ali malo sreća na strani gostiju, malo odsustvo koncentracije u završnici, uticali su da Mađari izađu iz nokdauna. Imali su i oni priliku da iz jedanaesterca smanje prednost, ali sjajno je reagovao Luka Lijeskić. U nastavku su ipak došli do radosti, ali Jan Karlo Simić je brzo vratio stvari na svoje mesto za konačnih – 3:1. U 81. minutu susreta na teren je zakoračio i Simin koji je u tim trenucima zamenio Mijatovića. U drugom meču dana Crna Gora je priredila veliko iznenađenje i savladala Francusku u Senti 2:0 (1:0). Drugo kolo na programu je 9. septembra, Srbija se u Kuli od 17 časova sastaje upravo sa Crnom Gorom, a Francuska i Mađarska se u isto vreme sastaju u Senti.

Srbija – Mađarska 3:1 (2:0)

Srbija: Lijeskić (81. Marinković), Nedeljković (81. Đekić), Vukičević, Srafimović, Bukinac (81. Mirosavić), Simić (85. Kovačev), Petrović (71. Petrović), Šljivić (71. Mladenović), Stanković (81. Mirčetić), Mijatović (81. Simin), Milošević (71. Bubanj).

Mađarska: Pešči, Bodnar (60. Svoboda), Almasi, Kočiš (75. Vas) , Vinler, Kovač (60. Mohoš), Okeke, Huščar, Peto (60. Tot), Umatum, Klauš (75. Pešti).