Đurđin izborio plasman u Vojvođanski Sever

Završen je baraž za popunu Vojvođanskih fudbalski liga. Za nas najinteresantniji su bili susreti između Rusina i Đurđina koji su se nadmetali za upražnjeno mesto u Vojvođanskom Severu. Subotičani su nakon pobede na domaćem terenu, identičnim rezultatom slavili i na gostovanju u Ruskom Krsturu. Pred oko hiljadu gledalaca pitanje pobednika je rešeno u drugom delu meča. Đurđin je poveo polom Panića u 73. minutu utakmice, da bi samo pet minuta kasnije rezervista Balać duplirao prednost svog tima. Konačan rezultat meča postavio je iskusni vezista domaćeg tima Janko Kulić pogotkom u drugom minutu nadoknade vremena. Đurđin je ukupnim rezultatom 4:2 izborio prolaz u VFL Sever, gde će se pridružiti ostalim predstavnicima Subotičkog okruga: Bačkoj 1901, Preporodu iz Novog Žednika i Radničkom 1905 iz Bajmoka. Treba napomenuti i da je FK Rusanda iz Melenaca i FK Hajduk iz Beške novi članovi Vojvođanskog Istoka odnosno Juga. Rusanda je nakon dvomeča bila bolja od Sloge iz Plandišta, dok je Hajduk na penale izbacio Fruškogorski Partizan sa Bukovca (Novi Sad).

Izveštaj sa utakmice:

Rusin – Đurđin 1:2 (0:0)

Strelci: (Kulić). Panić, Balać (Đurđin).

Žuti kartoni: S. Toma, Sajanković, Kočiš, F. Vujović (Rusin). Panić, Sarić, Horvatski, Skenderović (Đurđin).

Rusin: Kronić, S. Toma (Budinski), Holik, Kočiš, Pavlović, F. Vujović, Černok, Kulić, Marković, Sajanković, Branković (Civrić) (A. Toma).

Đurđin: Sarić, Horvatski, A. Bilbija, Šomođi, Polovina, Vuković (Balać), Panić (I. Bilbija), Mihailović (Kujundžić), Stantić (Opačić), Vidaković (Savanović), Sarić.